Desert

Prajitura fina cu menta si kiwi

 

 

Prajitura fina cu menta si kiwi

 

Ingrediente:

2 blaturi din cate:

5 oua,

150 g zahar,

125 g faina,

un praf de sare,

esenta sau zahar vanilat

umplutura:

300 g branza proaspata de vaci,

100 g smantana grasa,

150 g zahar pudra,

piure din 5-6 fructe de kiwi,

cateva frunze proaspete de menta,

un pliculet de gelatina

sirop:

200 ml apa + 150 g zahar + esenta

glazura:

150 g zahar pudra,

o mana de frunze proaspete de menta,

3 linguri de ceai concentrat de menta,

75 g unt sau margarina

decor:

felii subtiri de kiwi si frunzulite de menta

Prajitura fina cu menta si kiwi | Retete culinare | Gustos.ro

Mod de preparare: 

1. Se fac pe rand 2 blaturi egale ca dimensiuni, din cate 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare apoi cu zaharul, se adauga si galbenusurile zdrobite, esenta si faina. Se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt, cca 20 min/fiecare tava. Se desprinde de hartie cu lama unui cutit apoi se lasa sa se raceasca bine.

2. Se prepara crema amestecand branzica cu smantana si zaharul, apoi se adauga frunzele de menta taiate marunt si date impreuna cu fructele de kiwi curatate de coaja, la blender, pana se obtine un piure. Se amesteca totul si la sfarsit adaugam gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain-marie, turnata in fir subtire.

3. Se monteaza prajitura intr-o tava egala ca dimensiuni cu blaturile, o tava un pic mai inalta. Se asaza primul blat stropit usor cu jumatate din siropul rece apoi se toarna crema, se vine deasupra cu cel de-al 2-lea blat, presand usor cu mana si se da la rece cel putin o ora.

4. Se prepara glazura, dupa ce a trecut cel putin o ora de cand am dat prajitura la rece astfel; se topeste zaharul pudra cu ceaiul concentrat, pe flacara mica a aragazului, amestecand continuu. Cand incepe sa se lege, se adauga o mana de frunze de menta, taiate foarte marunt si se amesteca usor, 3-4 minute, dupa care se da de pe foc si se incorporeaza cate putin din unt sau margarina amestecand usor.

5. Se scoate prajitura de la rece, se taie in romburi sau patrate si se toarna deasupra ei glazura mentolata calda (nu fierbinte). Se decoreaza cu feliute subtiri de kiwi si frunzulite de menta. Se mai lasa 30 de minute la frigider sa se inatreasca glazura, apoi se scoate prajitura taiata pe platou.

 

Poftă bună!

Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

 




Categorii