Salate

5 cele mai bune salate de post! Adevărate bombe de vitamine! Aromate și gustoase

 

 

5 cele mai bune salate de post! Adevărate bombe de vitamine! Aromate și gustoase

 

 

Cel mai des, în perioada de post legumele devin mult mai solicitate. Dacă doriți să diversificați meniul de fiecare zi și să oferiți organismului un plus de vitamine, vă îndemnăm să pregătiți una din salatele de mai jos. Vă prezentăm top 5 cele mai delicioase și simplu de preparat salate. Dintr-o cantitate minimă de cele mai accesibile ingrediente veți obține un fel de mâncare deosebit, cu aromă proaspătă și gust intens.

 

Rețeta Nr.1 – Varză în stil coreean

 

Ingrediente:

-1 kg de varză

-1 morcov mare

-3-4 căței de usturoi

-100 ml ulei de floarea soarelui

-2 linguri de oțet 9%

-1 linguriță de sare

-1 linguriță de coriandru

-0.5 linguriță de zahăr

-0.5 linguriță de ardei iute măcinat

-condimente  (la dorință)

 

Mod de preparare:

1. Tocați varza. Într-un bol mai adânc, amestecați varza tocată cu sarea și zahărul. Amestecați cu mâinile, astfel încât varza să lase suc.

2. Spălați și curățați morcovul. Dați-l prin răzătoarea pentru morcov în stil coreean. Amestecați-l cu usturoiul presat (sau dat prin răzătoarea mică).

3. Turnați uleiul într-o tigaie și puneți-o pe foc. Încingeți bine uleiul, apoi adăugați condimentele. Lăsați-le pe foc pentru 5-10 secunde.

4. Turnați uleiul fierbinte cu condimente în bolul cu morcovul ras. Amestecați bine.

5. Adăugați în bolul cu morcov varza, apoi oțetul. Amestecați bine.

6. Acoperiți bolul cu o farfurie și puneți o greutate deasupra. Lăsați legumele să se marineze la un loc cald (la bucătărie) timp de 9-10 ore.

7. Așezați salata în borcane de sticlă și păstrați-o la frigider.

Rețeta Nr.2 – Salată de sfeclă coaptă 

 

Ingrediente:

-450 g de sfeclă (1 sfeclă mare)

-1 ceapă

-1-2 căței de usturoi

-2 castraveți marinați

-ulei de floarea soarelui

-sare

-piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

1. Spălați bine sfecla. Tăiați-i capetele și  înveliți-o în câteva straturi de folie de aluminiu.

2. Dați sfecla la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C pentru 1.5 ore. Dacă veți folosi câteva sfecle mai mici, acestea se vor coace mai puțin timp.

3. Scoateți sfecla din cuptor și lăsați-o să se răcească. Curățați-o și dați-o prin răzătoarea pentru morcov în stil coreean.

4. Curățați ceapa și tăiați-o în jumătăți de rondele (cât mai subțire).

5. Prăjiți ceapa într-o tigaie cu ulei încins, până se va rumeni.

6. Turnați ceapa cu tot cu uleiul fierbinte în bolul cu sfeclă. Amestecați bine.

7. Dați castraveții marinați prin răzătoarea pentru morcov în stil coreean și adăugați-i în bolul cu sfeclă.

8. Adăugați în bol usturoiul presat. Potriviți cu sare și condimente după gust. Amestecați.

 

Rețeta Nr.3 – Salată în stil coreean, gata în doar 10 minute 

 

Ingrediente:

-350 g de morcov

-350 g de sfeclă

-350 g de varză

-1 lingură de zahăr

-1 linguriță de sare

-0.5 linguriță de coriandru

-0.5 linguriță de piper negru măcinat

-2 căței de usturoi

-100 ml ulei de floarea soarelui

-3 linguri de oțet 9%

 

Mod de preparare:

1. Tocați varza cât mai subțire. Spălați și curățați morcovul. Dați-l prin răzătoarea pentru morcov în stil coreean. Într-un bol, amestecați varza cu morcovul.

2. Spălați și curățați sfecla. Dați-o prin răzătoarea pentru morcov în stil coreean și adăugați-o în bolul cu celelalte legume.

3. Adăugați în bol zahărul, sarea, usturoiul presat, coriandrul și piperul negru măcinat. Amestecați.

4. Turnați în bol uleiul și oțetul. Amestecați. Dați salata la frigider pentru 30 de minute.

 

Rețeta Nr.4 – ”Vinegret” clasic

 

Ingrediente:

-250 g de mazăre verde conservată

-600 g de sfeclă

-5-6 cartofi

-300 g de varză acră

-5-6 castraveți marinați

-6 linguri ulei de floarea soarelui

-1 ceapă

-sare

 

Mod de preparare:

1. Spălați sfecla și fierbeți-o într-o cratiță cu apă, până va fi gata. Lăsați-o să se răcească, curățați-o și tăiați-o cuburi.

2. Spălați cartofii și fierbeți-i cu tot cu coajă. Lăsați-i să se răcească și curățați-i. Tăiați-i cuburi.

3. Într-un bol, amestecați cartofii fierți cu varza acră și sfecla.

4. Curățați ceapa și tăiați-o cuburi mici. Adăugați-o în bolul cu celelalte ingrediente.

5. Tăiați castraveții marinați cuburi mici și adăugați-i în bol.

6. Adăugați mazărea verde și amestecați.

7. Potriviți salata cu sare și ulei. Amestecați.

 

Rețeta Nr.5 – Sfeclă în stil coreean 

 

Ingrediente:

-500 g de sfeclă

-1 ceapă

-3-4 căței de usturoi

-100 ml ulei de floarea soarelui

-1 linguriță de sare

-0.5 linguriță de coriandru

-0.5 linguriță de ardei iute măcinat

-0.5 linguriță de piper negru măcinat

-1.5 linguriță de zahăr

-3 linguri de oțet 9%

 

Mod de preparare:

1. Spălați și curățați sfecla. Dați-o prin răzătoarea pentru morcov în stil coreean.

2. Într-un bol, amestecați sfecla rasă cu sarea și oțetul.

3. Curățați ceapa și tăiați-o cuburi mici.

4. Turnați uleiul într-o tigaie și puneți-o pe foc. Încingeți uleiul bine, până va ieși fum.

5. Prăjiți ceapa în tigaia cu ulei încins, până se rumenește. Îndepărtați ceapa și turnați uleiul fierbinte în bolul cu sfeclă.

6. Adăugați în bol condimentele, zahărul și usturoiul presat. Amestecați bine.

7. Acoperiți bolul cu un capac și dați salata la frigider pentru 6-8 ore.

Poftă bună!

Sursa




Categorii