Bauturi

Sucul de pătlagină vindecă 10 boli deodată. Dacă te doare ceva, pregătește sucul, vindecă-te repede și fii sănătos!

 

 

Sucul de pătlagină vindecă 10 boli deodată. Dacă te doare ceva, pregătește sucul, vindecă-te repede și fii sănătos!

 

 

Sucul din frunze proaspete de pătlagină este eficient pentru gastrită cronică, ulcer peptic al stomacului și duodenului cu aciditate normală sau scăzută a sucului gastric. Pacienții observă reducerea sau dispariția durerii și a simptomelor dispeptice în timpul tratamentului cu suc din frunze de pătlagină și o îmbunătățire a apetitului.

Sucul de pătlagină pentru astm bronșic, bronșită, tuse convulsivă, malarie și pentru gargară.

În medicina populară, o compresă din suc de pătlagină este utilizată pentru a trata tumorile magline, cu cancer de stomac: adăugați 50 g zahăr la 100g suc, lăsați 2 săptămâni într-un loc întunecat. Se bea 1 lingură de 4 ori pe zi înainte de masă timp de o lună.

Suc de pătlagină pentru tuse

Pătlagina este folosită ca antiinflamator și expectorant pentru tuse convulsivă, astm, bronșită și tuberculoză pulmonară. Rețeta este următoarea: sucul pătlagină trebuie folosit 1 linguriță înainte de masă.

Suc de pătlagină pentru boli de stomac, dizenterie cronică

Constă dintr-un amestec de volume egale de suc de frunze proaspăt recoltate de pătlagină și pătrunjel. Luați 1 lingură de 3 ori pe zi cu 15-20 de minute înainte de masă, diluată în 1/4 cană, cu apă, timp de 30 de zile cu gastrita anacidă ulcer peptic de stomac și duoden fără hiperaciditate, colită cronică.

Pentru iarnă, puteți pregăti o infuzie de suc proaspăt, umplând-o cu vodcă sau alcool în proporții egale.

Sucul de pătlagină proaspăt recoltată în combinație cu antibiotice și preparate de sulfanilamidă este utilizat pentru dizenteria cronică.

Suc de pătlagină cu miere pentru stomac

Util pentru sângerări, diaree, ulcere gastrice și ulcere duodenale, cu aciditate normală și scăzută, boli șo balonare.

Rețetă : 1-2 linguri de suc și 1 lingură de miere se diluează într-un pahar cu apă la temperatura camerei, se bea de 4 ori pe zi înainte de mese, cursul tratamentului este de 30 de zile.

Pentru ateroscleroză și boli gastrice

Pentru aceste boli se recomandă infuzia și suc proaspăt din frunze de pătlagină. Sucul de pătlagină este stors din frunze proaspete recoltate din mai până în septembrie. Frunzele cu o parte din butaș se spală în apă rece ( se lasă să se scurgă ), se lasă apa să se scurgă ), se opăresc cu apă clocotită, se trec printr-o mașină de tocat carne se storc printr-o cârpă densă. Dacă sucul s-a dovedit a fi gros, se diluează cu apă ( 1:1 ). Se fierbe 1-3 minute. Luați 2 linguri de suc cu 1 lingură de miere de 3-4 ori pe zi înainte de masă ( sucul se diluează în 1/2 cană de apă la temperatura camerei ). Cursul tratamentului este de 30 de zile.

Pentru gastrită

Cele mai bune rezultate pot fi obținute dacă bei suc de pătlagină 1 lingură de 3 ori pe zi cu 15 – 20 de minute înainte de masă. Pentru iarnă, sucul se păstrează cu vodcă, amestecată în proporții egale.

Pentru toxicoză la femeile însărcinate

Sucul proaspăt din frunze de pătlagină ia 1 lingură de 3-4 ori pe zi cu 15-20 de minute înainte de masă.

Răni

Unguent cu suc proaspăt de pătlagină

Rețeta 1: luați 50 g suc de pătlagină, 25 g lanolină și vaselină. Totul este bine amestecat într-un mojar sau sticlă. Ungeți rănile și aplicați pansamente cu ulei

Rețeta 2: ca agent de vindecare a rănilor se folosește un unguent gata preparat 10% din frunze de pătlagină proaspete sau uscate pe bază de cremă ușoară de față.

Rețeta 3: preparați un unguent 10% din frunze zdrobite în ulei de piersici sau smântână.

Aplicați extern.

Unguent din sucul de pătlagină și coada șoricelului.

Puteți folosi ca unguent pentru vindecare rănilor preparat din cantități egale de suc de pătlagină și coada șoricelului, bătute în lanolină sau vaselină.

Comprese pentru răni și furuncule

Sucul de pătlagină este folosit extern, compresele din frunzele plantei sunt eficiente. Realizarea lor este foarte simplă: frunzele proaspete de pătlagină se spală ( iar cele uscate se înmoaie în apă caldă ) și se aplică în straturi pe rană. Pentru uz exterior. Frunzele proaspete, precum și pansamentele înmuiate în suc sau infuzie, se aplică pe răni, furuncule, răni etc.

Cum se face sucul

Pentru a obține suc acasă, frunzele se taie cu o parte din butaș, se spală bine în apă curentă rece, se lasă să se scurgă, se opăresc cu apă clocotită, se trec printr-o mașină de tocat carne și se stoarce printr-o cârpă densă. Pe vreme caldă, sucul este vâscos, gros. În acest caz, trebuie diluat cu apă 1:1. Sucul rezultat se fierbe timp de 1-3 minute. Luați 1 lingură de 4 ori pe zi cu 15-20 de minute înainte de masă.

Contraindicații

Contrainicațiile pentru utilizarea preparatelor de pătlagină sunt gastrita hiperacidă, ulcerul gastric cu aciditate ridicată. Poate exacerba procesele ulcerative. Pătlagina trebuie aruncată dacă pacientul are tendința de tromboză. Se observă că sucul plantei îngroașă în special sângele.




Categorii