Inedit

Celulele din corpul tău te ascultă! Cum te ajuta conversația cu ele ca să te vindeci

 

 

 

 

” Fiecare parte a corpului tau detine propria constiinta sau propriul suflet. ”

Aceste cuvinte puternice m-au facut sa inteleg capacitatea uimitoare a corpului de a se vindeca.

Cand mi-au fost spuse, sufeream de o boala cronica severa. Am introdus imediat aceasta conceptie in rutina mea de meditatie zilnica.

Loading...

Dar te poate auzi corpul tau? Ii poti vorbi pentru a-i castiga atentia?

In acea noapte, aflandu-ma in meditatie, am inceput sa ii vorbesc cu speranta, fara a astepta ceva. Apoi, la interval de o ora, tesuturile mele au raspuns. Tesutul conjunctiv s-a intins, invelind tesuturile cu cicatrici. Terminatiile nervoase s-au activat, iar muschii au inceput sa functioneze independent. Muschiul gambei, care era paralizat si fusese diagnosticat cu sindromul de durere regionala, a revenit la viata!

Bataile inimii mele au inceput sa creasca imediat cum am constientizat ce se intampla: libertatea in fata bolii urma sa fie atinsa. Atunci am inteles ce ar insemna asta pentru cei aflati intr-o situatie similara cu a mea. Mi-am organizat abordarea intr-un mod care sa fie usor de aplicat la clienti, si mi-am indreptat atentia asupra hipnoterapiei.

In instructiunile pe care le dau clientilor mei, ii atentionez ca ar trebui sa isi antreneze creierul sa atinga starile alpha si theta. Astfel se asigura buna comunicare dintre corp si minte.

Castigarea cooperarii corpului presupune 3 pasi:

– aproprie-te de corpul tau cu compasiune, constientizand ca celulele lui au viata;

– intareste-i increderea prin conversatii care sa propage dorinta ta de vindecare, de cooperare;

– lasa loc schimbarilor de-a lungul conversatiei, foloseste cuvinte care sa dea frau liber emotiilor.

Aceste sfaturi sunt necesare pentru ca vindecarea sa aiba loc.

Cleve Backster a descoperit o serie de factori similari. El a petrecut 36 de ani cercetand viata celulara la plante, animale si oameni. El s-a referit la factori ca la ganduri reale, deprindere si spontaneitate. Backster este un fost angajat al CIA, lucrand ca specialist in interogari. Momentul definitor care l-a condus catre menirea sa adevarata a fost descris in cartea “Perceptie Primara”. S-a intamplat in februarie 1966, cand Backster monitoriza planta Dracaena, in prorpiul laborator, cu un echipament poligraf. El a atasat echipamentul unei frunze si a inceput sa se gandeasca in ce fel sa induca o unda de soc in activitatea electrica a plantei. Emotiile intense functioneaza la oameni; dar la plante? El si-a imaginat ca da foc frunzei, iar in acel moment poligraful a inregistrat o reactie extrema. S-a indreptat cu uimire catre biroul secretarei sale, cautand niste chibrituri si gandindu-se daca nu cumva planta ii percepuse intentia. Cand s-a intors, poligraful indica aceeasi reactie. Backster a dus chibriturile inapoi, iar poligraful a indicat o reactie inversa fata de cea precedenta, iar acul sau a coborat. Cand Backster s-a prefacut ca vrea sa dea foc plantei, aceasta s-a comportat normal, fara sa inregistreze vreo neliniste, ca si cum ar fi inteles intentia reala a omului. El a descoperit ca plantele reactioneaza fata de primii ingrijitori, raspunzand la emotiile pozitive sau negative, precum si la intoarcerea lor dupa ce au lipsit.

Cercetarile au aratat ca plantele vor oferi prioritate emotiilor primilor ingrijitori, in comparatie cu altii.
Mai tarziu, Backster si-a indreptat atentia asupra celulelor umane. El a colectat celule albe, le-a supus activitatii electrice si le-a inregistrat reactia. A descoperit ca pentru a obtine un raspuns este nevoie de emotii spontane. Daca donatorul s-a straduit sa emita o emotie, nu s-a intamplat nimic. Insa atunci cand a primit un telefon care sa il scoata din starea de stres, celulele au reactionat.

 

Sursa: Secretele 
Categorii