Retete de Mancaruri

Conopidă întreagă la cuptor în crustă de carne tocată

 

 

 

 

Conopidă întreagă la cuptor în crustă de carne tocată. Un preparat simplu. O rețetă încercată de sora mea. Un preparat realizat după o rețetă de pe net. Am mai adaptat-o noi pe parcurs. Dacă vă place conopida, trebuie să încercați această rețetă. Chiar și cei mici vor adora acest preparat.

Cu puțin ingrediente, rapid de făcut, cina este gata în maxim o oră. Știți că vă propun doar rețete ușoare, dar minunate!

 

Ingrediente:

  • o conopidă tare, maxim 1,5 kg,
  • 500 grame carne tocată,
  • 3 linguri de pesmet,
  • 3 căței de usturoi,
  • 2 ouă,
  • sare, piper, boia,
  • pătrunjel verde,
  • cașcaval.

Mod de preparare:

Etapa 1

Loading...

Spălăm bine conopida cu apă rece. Punem apă la fiert într-o oală încăpătoare. Scufundăm conopida întreagă pentru câteva minute. Ea nu trebuie să se înmoaie. Lăsăm să se răcească cât timp preparăm carnea. Din loc în loc, facem câteva găuri. Introducem în găuri bucăți de cașcaval.

Etapa 2

Punem carnea tocată într-un bol. O amestecăm cu ouăle, condimentele, pesmetul. Într-un bol rotund, punem foaie alimentară de plastic. Punem carnea tocată în bol și o întindem uniform. Urcăm până pe pereții vasului. Ea trebuie să îmbrace bine vasul. Peste carnea tocată, vom pune conopida cu floare în jos.

conopidă întreagă la cuptor

Etapa 3

Ungem cu unt un vas de yena rotund. Cu grijă, răsturnăm conopida cu carnea cu ajutorul foliei. Vom avea grijă și desprindem ușor folia alimentară.

conopidă întreagă la cuptor

 

Răzuim deasupra cașcaval și dăm vasul la cuptor pentru 45 de minute la 180°C. Cașcavalul se va topi și va deveni arămiu. Astfel carnea tocată se va coace și nu se va arde.

conopidă întreagă la cuptor

conopidă întreagă la cuptor

Mod de servire

Tăiem cu grijă conopida. Se poate tăia sub formă de felii de tort. Acest preparat arată foarte bine.

conopidă întreagă la cuptor

 

Este sățios, sănătos și gustos. Un preparat care se face rapid!

 

Sursa: DeWeekend
Categorii