Sfaturi utile

Cum poți să-ți odihnești ochii dacă lucrezi mult la calculator și nu numai…

 

 

 

 

Faci parte din categoria oamenilor care lucrează ore întregi la calculator? Atunci ar trebui să ști că îți sunt foarte utile câteva exerciții pentru odihna ochilor. Iată ce trebuie să faci…

Fă-ți masaj!

Ești atât de obosit încât simți nevoia să-ți freci ochii? Nu vei rezolva nimic! Își este foarte util însă un masaj circular al pleoapelor. Execute acest exerciții câteva minute, apoi stai cu ochii închiși. Vei vedea că oboseala va trece rapid și vei putea să-ți continui activitatea.

De asemenea, specialiștii recomandă să luați din când în când o pauză de zece minute, timp în care să țineți ochii închiși apoi să-i deschideți și să vă concentrați pe un obiect care este aproape de dumneavoastră timp de zece secunde. Alte zece secunde, priviți apoi un copac sau o floare. Vă va fi de mare ajutor pentru a vă relaxa ochii.

Loading...
Clipitul destinde mușchii ochilor!

O altă modalitate pentru ca ochii să se limpezească și să se odihnească este să clipiți timp de două minute lung și des.

Nu în ultimul rând, când simțiți că ochii sunt extrem de obosiți de la atâta muncă, încălziți palmele frecându-le una de cealaltă și puneți-le peste ochii închiși. Stați în această poziție cinci minute și vă veți relaxa.

Pentru efect maxim, faceți acest exercițiu de două ori pe oră. Oftalmologii afirmă că dacă veți face acest lucru zilnic, nu veți avea nevoie de ochelari.

 

Sutsa: Secretele
Categorii