Placinte si Rulade

Plăcinta franțuzească „cu crăpături”din mere, care va surprinde pe toți oaspeții, pe cat de simplă pe atat de delicioasă

 

 

Plăcinta franțuzească „cu crăpături”din mere va surprinde toți oaspeții cat de simplă si delicioasă

 

Plăcinta cu mere este una dintre cele mai căutate plăcinte din lume. Acest lucru se datorează faptului că merele cresc în întreaga zonă temperată, făcându-le cel mai accesibil fruct într-un număr mare de regiuni. Prin urmare, a face plăcinte cu mere este un lucru obișnuit pentru europeni. Există o mare varietate de rețete de plăcintă cu mere.

Să pregătim o plăcintă cu mere, care seamănă foarte mult cu desertul.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • ouă – 2 buc.;
  • zahăr – 50 g;
  • ulei vegetal – 80 ml;
  • praf de copt – 8 g;
  • făină – 340 g.

pentru umplutura:

  • mere – 2 buc.;
  • zahăr – 2 linguri. l.;
  • unt – lingura. l.;
  • scorțișoară – un praf;
  • gem de caise – 2 linguri. l.

pentru glazura:

  • albus de ou;
  • zahăr pudră – 125 g;
  • gem de caise – 2 linguri. l.

 

Mod de preparare:

Decojim merele de pe coajă de semințe și le curățăm și le dam pe răzătoare grosieră. Intr-o tigaie amestecam amestecul de mere cu scortisoara si zaharul, adaugam untul.

Prăjiți amestecul de mere până când se dizolvă zahărul. Transferați amestecul pe o farfurie și lăsați să se răcească.

Pentru a pregăti aluatul, spargeți ouăle într-un bol, adăugați zahăr și amestecați bine. Se toarnă ulei vegetal în amestecul de ouă, se adaugă făina și praful de copt în părți, se frământă aluatul.

Framantam chifla moale si elastica, pe care o impartim in doua parti egale.

Întindeți una dintre bucățile de aluat într-un dreptunghi egal cu dimensiunea vasului de copt.

Din acest strat de aluat formam si laturi mici, ungem fundul cu dulceata de caise. Întindeți umplutura de mere pe stratul de gem într-un strat uniform.

Întindeți a doua bilă de aluat în același mod. Puneți al doilea strat deasupra umpluturii, sigilați marginile și străpungeți partea superioară cu o furculiță.

Pentru glazura batem albusurile cu mixerul pana devin pufoase si adaugam zaharul pudra. Continuați să bateți până când albusurile și pudra se combină, turnați glazura pe suprafața prăjiturii.

Punem dulceata intr-o punga de patiserie si facem un model – patrate.

Coaceți desertul la 180 de grade timp de 35-40 de minute.

Rezultatul este un tort neobișnuit, spectaculos, datorită stratului superior de glazură. Această plăcintă cu mere îi va surprinde pe toți oaspeții.

 

Pofta buna! 

 

Sursă




Categorii