Fripturi si Gratare

Friptura de porc la cuptor cu portocala

 

Ingrediente:

1.5 kg de carne de porc afumata (ciolan sau muschi)

1 portocala

3 catei de usturoi

100 g de unt

sare (daca nu este carnea deja sarata)

1 buchet mare de broccoli (10-12 flori)

1 ceapa

 

Mod de preparare:

Spala bine carnea, tamponeaza-o cu un servetel pana ce este complet uscata. Aseaza pe o tava un pat de brocoli si ceapa taiata marunt si pune peste ele carnea. Intr-un castron amesteca untul topit cu usturoiul pisat si sarea si zeama de la jumatate de portocala. Unge carnea cu amestecul obtinut. Taie in adancime carnea de porc si fixeaza in taieturi felii subtiri de portocala. Pune tava in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius pentru 45 de minute. Serveste friptura de porc la cuptor cu portocala cu o salata de cruditati.

 

Pofta buna!

 

Sursa: QBebe




Categorii