Inedit

Învață să spui cât mai des aceste 10 fraze și îți vei schimba viața

 

 

 

 

Învațând să spui aceste fraze, înseamnă să-ți schimbi radical viața …

1. “M-ai rănit”.

Nu-ți fie teamă să-i spui asta celui care te-a rănit. Dacă acest om este important pentru tine, trebuie să clarificați lucrurile. Nu acumula supărările, din cauza cărora mai târziu poți izbucni, provocând și mai mult rău relației.

Loading...

2. ”N-am avut dreptate”

Nu trebuie să-ți fie teamă să recunoști că ai greșit, că e vina ta. La început poate fi greu, dar în cele din urmă asta va deveni o ușurare.

3. ”NU”

Să înveți să spui ”NU” – este un proces lent și treptat, însă el îți poate schimba viața. Din obișnuință spunem ”DA” multor lucruri și uneori uităm cu ce am fost de acord. Spunân ”NU” vei evita stresul nedorit și obligațiile inutile.

4. ”Nu sunt de acord”

Să spui ceea ce gândești, în ce nu crezi sau să aperi lucrurile de care ești sigur – nu este o infracțiune. Uneori trebuie să-ți exprimi opinia, pentru ca oamenii să înțeleagă cu cine au de-a face.

5. ”Gata, destul”

Atunci când nu mai poți tolera ceva, trebuie să exprimi acest lucru. Oamenii trebuie să știe ce simți când întrec limitele, să știe că nu vei tolera atitudinea lor grosolană.

6. ”Nu e treaba ta”

Ai dreptul să-ți protejezi spațiul personal și viața personală. Când oamenii singuri se cer în viața ta, le poți spune politicos că nimeni nu-i așteaptă, dar că apreciezi participarea lor.

7. ”Nu știu”

Nu-ți fie teamă să spui că nu știi anumite lucruri. Adevărul e că, noi toți învățăm, nimeni nu știe răspunsurile la toate întrebările, chiar dacă unele dintre ele par evidente pentru unii oameni. De fapt, oamenii inteligenți și cinstiți recunosc că nu știi totul.

8. ”Mi-e teamă”

Ceea ce ne face oameni – este vulnerabilitatea noastră. Nu-ți fie teamă să spui că-ți este teamă. Acest lucru îi va face pe alții să înțeleagă că ești sincer cu tine și că ei te pot ajuta sau sprijini.

9. ”Vreau să fiu singur(ă)”

Să ceri timp pentru tine, să nu-ți distragi atenția pe nimic și să te gândești la viața ta – este necesar. E autopurificare, vindecarea sufletului. Cu toții avem uneori nevoie de timp pentru a ne reîncărca și a ne gândi la viața noastră. Nu-ți fie teamă să ceri timp și spațiu personal, chiar și de la cei mai apropiați oameni.

10. Te iubesc

Nu există garanții că persoana îți va răspunde la fel, dar dacă simți asta, dacă este în inima ta, atunci ai suficientă îndrăzneală să-i spui ”TE IUBESC”. Nimeni nu știe ce se va întâmpla mâine, însă aceste trei cuvinte pot schimba totul.

 

Sursa: Sufletul Romaniei
Categorii