Ingrediente:
• 1-1,2 kg de carne de miel cu os,
• sare,
• piper negru măcinat,
• coriandru,
• 0,5 pahar de maioneză,
• 4 căţei de usturoi,
• 1 lingură de pătrunjel tocat.
Mod de preparare:
Se amestecă maioneza, condimentele, usturoiul mărunţit. Tăiem carnea de miel bucăţi nu prea mari, ungem carnea cu amestecul respectiv, lăsăm să se marineze 4-6 ore în fuctie de cît de tînără e carnea. Carnea marinată o fierbem înăbușit la foc domol timp de 1,5-2 ore în apă sărată (1,5-2 pahare), dacă e necesar mai adăugăm apă pe parcursul fierberii. Cu 10 minute înainte de a fi gata adăugăm usturoiul tocat mărunt, presărăm cu verdeaţa tocată mărunt.
Pofta buna!
Sursa:Moldovenii.md