Inedit

MOSTENIREA, ultimele cuvinte ale lui Steve Jobs, cofondatorul Apple Inc.! Mesajul lui pentru omenire …

 

 

 

 

Directorul si cofondatorul Apple, Steve Jobs, a murit in 2011, in urma cancerului pancreatic. A avut un stil modest de viata si a fost un om foarte riguros si perfectionist. Ultimele sale cuvinte ii contrazic intreaga existenta, dedicata in proportie covarsitoare carierei.

”Am ajuns pe culmile succesului in lumea afacerilor.  In ochii altora, viata mea este un simbol al succesului. Cu toate acestea, in afara de munca mea, nu prea am alte motive de bucurie. In final, averea este doar o ‘felie’ de viata cu care sunt acomodat, obisnuit.

In aceasta clipa, zacand pe patul de spital, filmul vietii mele mi se perinda prin fata ochilor. Realizez ca toata recunoasterea, laudele, bogatia de care m-am bucurat au palit, au devenit fara de sens in fata apropiatei morti.

In intunericul camerei, ma uit la luminile verzi de la aparatele care ma tin in viata, aud sunetele mecanice sacadate facute de ele si simt respiratia Zeului Mortii apropiindu-se.

Acum, cand am facut bani cat pentru trei generatii, ar trebui sa ne concentram pe alte aspecte ale vietii care nu au legatura cu partea financiara. Trebuie sa fie ceva mai important de atat!

Sa fie relatiile… sa fie arta, sa fie un vis neimplinit din tinerete…

Fuga non-stop dupa bani transforma o persoana, cat de normala ar fi ea, intr-o ciudatenie asemenea mie.

Dumnezeu ne-a lasat simturile ca sa receptionam dragostea, sentimentele celor din jur. Si nu iluziile false aduse de averi.

Toti banii, toate proprietatile si investitiile din viata mea nu le pot lua cu mine in mormant. Tot ce pot lua sunt amintirile scaldate in iubirea data si primita. Acestea sunt adevaratele bogatii care te vor urma, insoti mereu, dandu-ti puterea si lumina care sunt necesare sa mergi mai departe. Dragostea nu cunoaste distanta. Viata nu are limite. Mergi unde vrei sa mergi. Atinge varfurile pe care vrei sa le atingi. Totul se bazeaza pe doua lucruri: inima si mainile tale. Atat.

Poti sa angajezi pe cineva sa conduca masina in locul tau, sa produca bani pentru tine. Dar nu poti plati pe cineva sa indure boala in locul tau.

Lucrurile materiale pierdute mai pot fi recuperate. Dar e un lucru care nu poate fi recuperat odata pierdut: viata.

Cand o persoana intra in sala de operatie, va realiza ca exista o carte pe care nu a terminat-o de citit: ‘Cartea traitului sanatos’.

Indiferent de etapa vietii in care ne aflam acum, odata cu trecerea timpului, ne vom confrunta cu ziua in care cortina va cadea peste noi.

Pune pret pe dragostea pentru familia ta, iubeste-ti consortul, prietenii.

Poarta-te bine cu tine. Pretuieste-i pe ceilalti.”

 

Sursa: Livia Bonarov
Categorii