Retete de Mancaruri

O reteta de casa, foarte asemanatoare cu lasagna originala italiana – Cum o faci ca sa-ti iasa cat mai gustoasa

 

 

 

 

Reteta lasagna cu carne tocata si sos bechamel – O reteta simpla, clasica, cu foi lasagna de casa, foarte asemanatoare cu reteta de lasagna originala italiana.

 

Ingrediente:

200 g ceapa tocata marunt

2 linguri ulei de masline

1 lingurita de sare

1 catel de usturoi

500 g carne tocata

piper si boia dupa gust

patrunjel

busuioc

rozmarin

250 suc de rosii

Pentru aluat:

4 oua

1 lingurita de sare

3 linguri ulei de masline

50 ml apa

400 g faina

Pentru sosul bechamel:

40 g unt

800 ml lapte

1 lingura faina

1 lingurita sare

nucsoara

In plus:

250 g branza sau cascaval ras

150 g felii de branza topita

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie inalte pune la incins doua linguri de ulei. Caleste ceapa si adauga o lingurita de sare. Amesteca constant pentru cinci minute, apoi pune un catel de usturoi dat pe razatoare si carnea tocata.

Amesteca totul si caleste pentru zece minute. Condimenteaza cu piper si boia dupa gust, adauga patrunjel tocat, frunze de busuioc si rozmarin. Pune sucul de rosii si amesteca bine pana cand lichidul dispare.

Unge cu unt o tava cu diametrul de aproximativ 26 cm. Pentru a prepara aluatul, amesteca toate ingredientele intr-un bol. Cand compozitia incepe sa se ingroase framanta cu mana pana cand vei obtine un aluat omogen, fraged si care sa nu se lipeasca de peretii vasului.

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii