Retete de Mancaruri

Orez cu legume și piept de pui la tigaie – O rețetă rapidă și gustoasă. Iată cum se prepară

 

 

Orez cu legume și piept de pui la tigaie – O rețetă rapidă și gustoasă. Iată cum se prepară

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Orez cu legume și piept de pui (la tigaie) – O bunătate – Rețetă ideală pentru o masă rapidă și gustoasă

 

Ingrediente:

  • 350 g piept de pui
  • 330 g orez cu bob lung
  • 3 ardei
  • 3 linguri pastă de roșii
  • 1 ceapă
  • 400 ml apă
  • 2 căței usturoi
  • Condimente după gust

 

Mod de preparare:

Pregătim legumele: curățăm și tocăm mărunt ceapa; curățăm ardeii de cotoare și semințe și tăiem în cubulețe, curățăm usturoiul și îl pisăm.

Prăjim ceapa într-o tigaie cu un pic de ulei. Când se rumenește frumos, adăugăm usturoiul, ardeii și amestecăm. Acoperim tigaia cu capac și gătim totul împreună timp de 5 minute.

Între timp, tăiem carnea cuburi și le adăugăm în tigaie. Punem și condimente, pasta de roșii și amestecăm. Fierbem totul timp de câteva minute, sub capac.

Spălăm bine orezul în 3 ape, după care adăugăm în tigaie. Amestecăm bine, turnăm apa și acoperim cu capac. Fierbem timp de 10 minute, sub capac.

 

 Poftă bună!

 

 Sursă




Categorii