Aperitive si Gustari

Parfait din ficat de pui – cel mai bun mod în care puteți pregăti unul din cele mai ieftine produse!

 

 

 

 

Parfait din ficat de pui reprezintă un aperitiv din bucătăria franceză. Vă prezentăm o rețetă de parfait din ficat de pui, cu o combinație perfect echilibrată de ingrediente, ce oferă aperitivului un gust rafinat. Acesta se prepară cu o cantitate mare de unt și câteva picături de brandy sau lichior. Cu parfait din ficat de pui preparați tartine delicioase pentru picnic sau micul dejun. Bucurați-i pe cei dragi cu cele mai originale delicii, preparate doar din ingrediente naturale.

 

Ingrediente:

– 450 g ficat de pui

– 400 g de unt

– 1 linguriță de cimbru uscat

– 2 linguri ulei de măsline

– 1 ceapă

– 2 căței de usturoi

– 1 lingură de brandy

– sare de mare

– piper negru măcinat

 

   Mod de preparare:

1. Topiți untul într-o cratiță mică. Strecurați untul topit printr-o sită. Nu folosiți spuma rămasă în sită.

2. Curățați și tăiați ceapa cuburi. Curățați și pisați usturoiul. Prăjiți ceapa și usturoiul într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, până se vor rumeni.

3. Încălziți untul topit într-o tigaie. Spălați și curățați ficatul. Tăiați-l bucăți mai mici. Prăjiți-l până obțineți o crustă rumenă pe exterior și mijlocul roz. Presărați cu cimbru.

4. Turnați băutura bandy într-un vas mic și dați-i foc, astfel încât alcoolul să se evapore. Turnați băutura în tigaia cu ficat. Prăjiți timp de 1 minut. Tocați ficatul prăjit cu ajutorul unui blender. Adaugați untul, sarea și piperul negru măcinat. Amestecați. Obțineți un amestec asemănător cu un piure.

5. Treceți piureul printr-o sită, de două ori. Aranjați parfait-ul în forme mici de porțelan, ceramică sau sticlă. La dorință completați parfait-ul cu salvie prăjită într-o tigaie uscată.

 

Pofta buna!

 

Imagini pentru Парфе из куриной печени

 

 

Sursa: Bucatarul




Categorii

loading...
error: Content is protected !!