Desert

Prăjitură cu fructe

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru blat

6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
3 linguri apă
1 vârf cuţit praf de copt


Pentru cremă


1 plic budincă de vanilie
500 g brânză de vaci
1 plic gelatină
4 linguri zahăr
250 ml frişcă
50 g ciocolată albă


Pentru glazură

150 g căpşuni
4 banane
4 kiwi
1 plic gelatină
250 ml compot


Mod de preparare:  

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare, adaugi apa şi mai mixezi 1 minut. Pui zahărul şi continui să mixezi până se topeşte. Încorporezi treptat gălbenuşurile, iar la final pui făina amestecată cu praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară în care ai întins hârtie de copt şi ţii blatul la cuptor până trece testul scobitorii. Îl laşi să se răcorească.
Pentru cremă, prepari budinca după instrucţiunile de pe ambalaj. La fel procedezi şi cu gelatina şi o torni peste budincă, după ce aceasta s-a răcit. Mixezi brânza cu zahărul, adaugi frişca, ciocolata albă topită şi budinca de vanilie. Întinzi crema de brânză peste blat, o nivelezi şi dai tava la rece.

Pentru glazură, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu compotul. Tai fructele felii, le pui peste prăjitură şi torni glazura. Dai din nou tava la rece câteva ore.

 

Pofta Buna!

 

Sursa:  Restaurante de Lux




Categorii