Desert

Prajitura deliciu “Alb cu negru”

 

 

 

 

Nu-i aşa că îţi plac prăjiturile cu ciocolată? Trebuie sa încerci şi această reţetă de prăjitură în alb şi negru. Esimplă şi delicioasă!

 

Timp de preparare: 20 min

Timp de gatire: 20 min

Gata in: 40 min

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

5 ouă

150 g zahăr

135 g făină

15 g cacao

Pentru cremă:

200 ml frişcă lichidă

200 g ciocolată neagră

Pentru decor:

100 g ciocolată neagră

100 g ciocolată albă

Pentru tavă:

10 g unt

10 g făină

 

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, făina şi cacaua se amestecă şi apoi se cern.

2. La mixer se bat ouăle cu zahărul până ce se obţine un amestec cremos, alb, care şi-a triplat volumul. Se adaugă amestecul de făină şi cacao, se omogenizează uşor şi se toarnă în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se dă la cuptor 20 de minute şi apoi se lasă să se răcorească complet.

3. Pentru cremă, într-un vas, se pune ciocolata ruptă bucăţi. Frişca lichidă se fierbe şi apoi jumătate din cantitate se toarnă peste ciocolată. Se amestecă pentru ca ciocolata să se topească şi, după ce aceasta s-a topit complet, se adaugă şi restul de frişcă fiartă. Se amestecă şi se lasă să se răcească.

4. Prăjitura se taie bucăţi care se aşază una peste alta cu cremă între ele. Se păstrează cremă cât să se ungă suprafaţa cu un strat subţire. Se presară cele două tipuri de ciocolată trecute pe răzătoare şi se dau prăjiturile la rece până a doua zi.

 

Pofta buna!

 




Categorii

loading...
error: Content is protected !!