Desert

Prajitura Raffaelo cu aroma minunata, gata in 20 de minute. Gust delicios si preparare usoara

 

 

 

 

Acest desert este delicios si usor de preparat. Nu numai ca arata ca o zapada adorabila, dar se si topeste in gura.

Este irezistibila! Crema fina si aluatul pufos merg foarte bine impreuna.

Nu veti manca niciodata doar o singura bucatica.

 

Ingrediente:

Blat

-6 albusuri

-250 gr zahar pudra

-100 gr faina alba

-150 gr nuca de cocos (fulgi)

Crema

-6 galbenusuri

-1 litru lapte

-100 gr zahar tos

-2 pachete budinca de vanilie

-250 unt

-nuca de cocos pentru décor

 

Mod de preparare: 

Se separa albusurile de galbenusuri, iar apoi se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Se amesteca faina cu fulgi de nuca de cocos si se adauga treptat in amestecul de albusuri. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la aproximativ 160-170 de grade, timp de 20 minute.

Primele 10 minute se coace aluatul la 180 de grade, iar apoi se reduce temperature treptat.

Mod preparare crema

Se incalzeste laptele impreuna cu galbenusurile, apoi se adauga praful de budinca amestecat cu zaharul si cateva linguri de lapte. Amestecati pana cand se ingroasa. Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute, iar apoi se adauga unt si se amesteca pana cand untul este complet incorporat in crema.

Intindeti crema intr-un strat uniform pe toata suprafata blatului si presarati peste ea nuca de cocos. Se pune la frigider pentru cateva ore, iar apoi o puteti servi.

 

Pofta buna!

Sursa: Romania




Categorii