Retete de Mancaruri

Pulpe de pui imbrăcate in aluat, gustoase si aspectuoase, o adevărată extravaganță culinară

 

 

Pulpe de pui imbrăcate in aluat, gustoase si aspectuoase, o adevărată extravaganță culinară

 

 

Această plăcintă poate fi numită pe drept cuvânt o adevărată extravaganță culinară. Unde ai mai întâlnit o felie de plăcintă care să conțină o întreagă pulpă de pui, felii mari de cartofi și ardei gras, totul susținut de 2 foi de aluat? Practic este un tort sărat cu pulpe de pui și cartofi. Iată această plăcintă fără îndoială poate fi servită atât la cină, cât și la prânz sau ca fel principal. Această rețetă ascunde cel mai bun mod de preparare a pulpelor din toate timpurile, pentru care poți opta mereu, fiind sigură că va face senzație cu prima ocazie.

 

Ingrediente : 

Aluat

350 g Făină
200 ml Lapte
50 ml Ulei
1 bucată Ouă
1 linguriță Praf de copt

Umplutură

8 bucăți Pulpe de pui
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru
1/2 linguriță Praf de usturoi
1/2 linguriță Coriandru
1 lingură Ulei
2 bucăți Cartofi
1 bucăți Ceapă
1 bucăți Ardei gras
1 linguriță Susan

Mod de preparare :  

  1. Într-un bol amestecați praful de usturoi cu piperul negru, coriandru și sare. Presărați amestecul de pui peste pulpele puse anterior în tavă și aveți grijă să fie condimentate bine pe ambele părți. Dați tava la cuptor pentru 20 minute la 180℃;
  2. Feliați și prăjiți cartofii într-o tigaie cu ulei încins. După ce ați scos pulpele din cuptor, le prăjiți și pe ele. În tigaia cu pulpe adăugați ardei gras și ceapă;
  3. În bolul cu făină adăugați praf de copt, 1 ou, ulei și lapte. Amestecați bine și frământați aluatul. Înfășurați aluatul într-o folie alimentară și îl dați la rece pentru 10 minute;
  4. Transferați aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îi împărțiți în 2 bucăți egale pe care le modelați în formă de bilă. Cu un sucitor de bucătărie întindeți prima bilă într-o foaie cu diametrul de 30-35 cm;
  5. Transferați foaia în tava tapetată cu hârtie de copt și puneți deasupra pulpele de pui aranjate frumos într-un cerc. Între ele și îi centru puneți cartofii și ardeiul cu ceapa. Acoperiți totul cu a 2-a foaie de aluat și tapetați bine marginile. Ungeți totul cu un amestec de gălbenuș de ou și smântână. Presărați deasupra cu susan negru și dați tava la cuptorul preâncălzit la 180℃ pentru 30 minute;
  6. Savurați cu plăcere!

Pofta buna !

 

 Sursa

 




Categorii