Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Top cele mai bune salate pentru masa de Revelion. Notați-le neapărat!

 

 

 

 

Vă prezentăm 5 rețete delicioase de salate pentru cina de Revelion. Salatele sunt deosebite, cu aspect frumos și gust incredibil de gustos. Dacă doriți să vă impresionați oaspeții cu salate originale, atunci notați rețetele de mai jos în cartea dvs de bucate. Bucurați-i pe cei dragi cu gustări inedite și gustoase, care vor crea atmosferă de sărbătoare.

1. Salată “Fantezie de cașcaval”

 

Ingrediente:

-300 g de roșii

-250 g de bastoane de crabi

-cașcaval tare

-2-3 căței de usturoi

-maioneză și sare după gust

 

Mod de preparare:

1. Tăiați roșiile și bastoanele de crabi cuburi mici. Adăugați cașcavalul dat prin răzătoarea mică și usturoiul, asezonați cu sare și maioneză.

2. Așezați salata pe un platou și decorați-o.

 

 

 

2. Salată “Sherlock”

Ingrediente:

-250 g de file de pui

-1 ceapă

-4 ouă

-200 g de ciuperci marinate

-80 g de nuci

-150 g de maioneză

-sare și piper negru măcinat după gust

 

Mod de preparare:

1. Tăiați ceapa mărunt și prăjiți-o până se va rumeni. Tăiați ciupercile felii, puiul bucățele mici, ouăle – cubulețe. Mărunțiți nucile și uscați-le într-o tigaie uscată.

2. Amestecați: ceapa, puiul, ouăle, 1/2 din nuci și maioneza, asezonați cu sare și piper. Amestecați.

3. Decorați salata cu nucile rămase.

4. Dați salata la frigider pentru o oră.

 

3. Tort-salată “Minune”

 

Ingrediente:

-1.5 pahare de orez fiert

-200 g de bastoane de crabi

-400 g de porumb conservat

-350 g de ciuperci marinate

-3 pulpe de pui fierte

-5 ouă fierte

-400 g de ananas conservat

-smântână, maioneză

 

Mod de preparare:

1.  Salata se așează în straturi. Fiecare strat se amestecă cu smântână și maioneză.

2. Așezați salata într-o formă cu inel detașabil.

3. 1 strat: orez + smântână și maioneză.

4. 2 strat: bastoane de crabi tăiate + smântână și maioneză.

5. 3 strat: porumb + maioneză.

6. 4 strat: carne de pui tăiată mărunt + smântână și maioneză.

7. 5 strat: ciuperci marinate + smântână.

8. 6 strat: ouă fierte rase (lăsați 2 ouă pentru decorul pereților tortului).

9. Dați tortul la frigider peste noapte, ca să se îmbibe.

10. Apoi scoateți inelul formei și decorați salata cu ouă și bucățele de ananas. Puteți adăuga verdeață.

 

 

4. Salată din calamari cu ciuperci

 

Ingrediente:

-200 g de calamari

-100 g de ciuperci proaspete

-2 ouă fierte

-1 ceapă

-1 castravete marinat

-suc de lămâie

-maioneză, sare, verdeață proaspătă (mărar)

 

Mod de preparare:

1. Tăiați ciupercile felii și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins până vor fi gata. Tocați ceapa mărunt și opăriți-o cu apă clocotită.

2. Curățați calamarii și puneți-i în apă clocotită. Fierbeți calamarii timp de 2-3 minute.

3. Apoi tăiați calamarii fâșii. Tăiați ouăle fierte cuburi.

4. Tăiați castravetele marinat cubulețe. Mărunțiți verdeața. Amestecați maioneza cu câteva picături de suc de lămâie. Amestecați toate ingredientele și asezonați salata cu maioneză.

 

 

5. Tort-salată aperitiv

 

Ingrediente:

-5 ouă

-1 cutie de pește conservat

-500 g de biscuiți sărați

-4 castraveți marinați

-2 căței de usturoi

-150 g de cașcaval

-200-250 g de maioneză

 

Mod de preparare:

1. Fierbeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri. Amestecați albușurile cu puțină maioneză.

2. Dați cașcavalul prin răzătoare, adăugați usturoiul pisat și maioneză.

3. Tăiați castraveții cubulețe.

4. Așezați pe un platou: 1/3 din biscuiți, albușurile cu maioneză, 1/3 de biscuiți, peștele mărunțit cu furculița, castraveții, apoi din nou biscuiții și un strat de cașcaval cu maioneză.

5. Decorați salata cu gălbenușuri rase. Dați salata la frigider pentru câteva ore.

 

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii