Ingrediente:
Pentru blat:
250 g faina
200 g zahar tos
5 oua
1 plic praf de copt
100 g unt
100 ml lapte
100 g mac + 100 ml lapte
un praf de sare
2 borcane de visine puse compot special pentru praji
2 plicuri de gelatina pulbere Dr. Oetker
100 g ciocolata amara Schogetten
100 ml frisca lichida
40 g unt
Mod de preparare:
Mai intai facem blatul. Pune macul la inmuiat in 100 ml lapte fierbinte.
Untul la temperatura camerei il spumezi cu zaharul. Adauga 2 oua intregi si 3 galbenusuri si omogenizeaza bine.
Albusurile bate-le spuma cu un praf de sare.
Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste crema de unt alternand cu laptele. Adauga si macul, iar la final albsurile spuma. Incorporeaza-le cu o spatula.
Tapeteaza o tava cu diametru de 30 cm cu hartie de copt, toarna aluatul si coace la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana la proba cu scobitoarea.
Lasa la racit complet. Taie carapacea.
Scurge visinele de zeama. In tava in care ai copt blatul pui o punga, pui blatul si apoi visinele scurse deasupra, cat mai multe. Masoara o cana de 500 ml zeama de la visine. Pune gelatina la hidratat in 10 linguri de apa rece. Da in clocot siropul de la visine si dizolva acolo gelatina. Lasa la racit si cand incepe sa se inchege toarna peste visine. Da la frigider pana se incheaga de tot.
Topeste ciocolata si frisca pe baie de abur. Cand s-au omogenizat adauga untul si amesteca bine. Toarna ciocolata peste jeleu. Decoreaza. Lasa peste noapte la rece.
A doua zi portioneaza.
Pofta buna!
Sursa: Artă și savoare