Stiri

Un excelent întreprinzător din Alba ne face mândri: „Ideea mi-a venit după propria nuntă!”

 

 

 

 

Un barbat din Sebes, judetul Alba, s-a lansat intr-o afacere, iar ideea i-a venit dupa propria lui nunta.

El a pus pe masa un produs pe care s-au batut toti invitatii. „Ideea afacerii mele, cu sirop de soc, s-a nascut dupa propria mea nunta.

Am vorbit cu seful de sala: «Uite, am un sirop bun, racoritor, de vara».

A strambat putin din nas ca nu vrea consumabile din afara, dar si-a dat seama ca nu e carne, ceva perisabil, si a acceptat.

Am vazut ca a mers trasnet

Dupa ce s-a terminat nunta, am vorbit cu el, si mi-a zis ca s-au vandut peste 300 de litri de sirop de soc cu apa, per total, ca bautura racoritoare. Concentratie vreo 60 de litri.

Dupa 2-3 zile dupa ce am inapoiat sucurile de la depozitul de la care le-am luat, baiatul mi-a facut calculul sa-i platesc ce s-a consumat.

Si zice: «Ba, tu de cate persoane ai avut nunta?». S-a consumat extrem de putin suc acidulat, circa 60 de sticle din socoteala pe care a facut-o el. Eu am avut nunta mare, peste 600 de persoane, iar din socoteala mea si a lui a reiesit ca au fost mese care nu s-au atins de sticlele de suc acidulat si au baut doar sirop. De aici mi-a picat fisa, am zis hai sa fac ceva”, a spus Mircea Matei, pentru ziarulunirea.ro.

„E greu sa pun pe curier o sticla si un borcan” Tanarul a observat ca oamenii prefera produsele naturale, de casa si a ales sa produca si alte siropuri, de muguri de brad, catina, menta, zmeura si pepene galben. El comercializeaza si dulceturi, zacusca, pasta de ardei, muraturi, sfecla rosie, conopida cu gogosari sau ardei iute in otet. Siropul este ambalat in sticle de 0,75 de litri, iar preturile difera in functie de costul materiei prime.

„12 lei fara TVA cel de soc, menta si cel mai scump e de muguri de brad care necesita o cantitate mai mare de materie prima si munca pentru prepararea lui, respectiv 25 de lei fara TVA”, a spus antreprenorul de 29 de ani. El considera ca are o piata de desfacere mica, insa nici cheltuielile nu sunt mari, fiind o afacere de familie. „M-am axat pe magazine pentru ca e greu sa pun pe curier o sticla si un borcan. Sunt mai multe magazine in Alba Iulia care imi vand produsele, dar si la Bucuresti, Brasov, iar de saptamana viitoare o sa am si la Constanta. Mai sunt si restaurante, in Sebes, Timisoara si Alba Iulia care au nevoie de siropurile mele”, a spus Matei.

 




Categorii

loading...
error: Content is protected !!