Remedii naturiste

Vindecă-ți gastrita cu aceste 7 remedii naturiste

 

 

Vindecă-ți gastrita cu aceste 7 remedii naturiste

 

 

Dacă urmați un tratament medical pentru gastrită, vorbiți cu medicul înainte de a o opri tratamentul sau de a îl completa cu aceste remedii naturiste.
Gastrita este o problemă digestivă care apare atunci când mucoasa stomacului este iritată de producția excesivă de acid gastric.

Simptomul principal este o senzație de arsură incomodă în stomac, aproape întotdeauna însoțită de durere. Astfel, găsirea de remedii pentru combaterea gastritei este esențială pentru persoanele care suferă de aceasta.

Deși se poate trata cu ușurință, în multe cazuri, devine o tulburare recurentă care provoacă alte complicații dacă este lăsată netratată. Este o afecțiune frecventă, cauzată în general de obiceiurile alimentare proaste dar și de infecția cu Helicobacter pylori.

Loading...

Remedii naturiste pentru combaterea gastritei

Odată ce medicul dumneavoastră v-a prescris un tratament pentru gastrită, este important ca pacientul să încerce să adopte și să mențină obiceiuri sănătoase de viață. În mare parte, ar trebui să urmeze o dietă sănătoasă. Altfel, simptomele nu se vor îmbunătăți.

Următoarele remedii naturiste pentru combaterea gastritei pot fi o completare a acestor obiceiuri sănătoase și a tratamentului prescris de medic. În niciun caz nu le pot înlocui, și nu ajută la „vindecarea” bolii pe cont propriu.

1. Apa de cocos pentru tratarea gastritei

Cunoscută pentru valoarea sa nutritivă ridicată, apa de cocos este o opțiune sănătoasă pentru combaterea acestei probleme digestive.

Este folosită în caz de aciditate excesivă. În plus, este bună pentru hidratare, ceea ce înseamnă că poate ajuta la menținerea unui nivel adecvat de hidratare. De asemenea, ajută la combaterea deshidratării.

2. Iaurt natural

Probioticele conținute de iaurtul natural sunt aliați buni pentru sănătatea microbiotei intestinale. Aceste probiotice pot regla pH-ul tractului gastrointestinal și pot întări stratul care protejează stomacul de excesul de aciditate.

3. Lapte de orez

Laptele de orez este o băutură vegetală care a devenit populară în întreaga lume. Mulți oameni știu că este un remediu excelent pentru diaree și probleme ale pielii.

Pe lângă antioxidanți și fibre, conține minerale care ajută la reglarea pH-ului sistemului digestiv. Acest lucru poate ajuta la prevenirea acidității excesive și a gastritei. Consumul de lapte de orez ajută la reducerea senzației de arsură din stomac și combate eficient inflamația.

4. Suc de cartofi

Sucul de cartofi este un antiacid natural care poate ajuta la reglarea pH-ului stomacului. Cu ajutorul sucului de cartofi s-ar putea să poți controla senzația de arsură și durerea cauzată de gastrită.

În plus, reduce producția excesivă de gaze, scăzând în același timp nivelul inflamației asociate afecțiunii.

5. Căpșuni

Căpșunile conțin compuși fenolici care pot ajuta la reducerea inflamației mucoasei stomacului. Astfel, ele ameliorează simptomele gastritei. Antioxidanții din ele luptă împotriva efectului negativ al radicalilor liberi. În plus, ele susțin regenerarea membranelor mucoase.

6. Miere organică

Mierea este un antiacid natural care poate ajuta la repararea mucoasei stomacului pentru a preveni ulcerul și gastrita.

Zaharurile sale naturale sunt, de asemenea, o sursă de combustibil pentru organismul tău. În plus, deoarece se metabolizează ușor, nu provoacă probleme de sănătate. De asemenea, oferă organismului dumneavoastră minerale, antioxidanți și compuși antiinflamatori. Acestea pot fi un factor determinant în reducerea durerii și a iritației abdominale.

7. Aloe Vera

Gelul de aloe vera are bune calități antimicrobiene și antiinflamatorii. Astfel, se crede că poate fi util pentru gastrită.

Cu toate acestea, înainte de a-l include în orice fel în dieta dumneavoastră, este esențial să întrebați medicul. Nu ar trebui să-l consumați fără autorizația sa, deoarece pot apărea reacții adverse.

Dar tratamentul medical?

Niciunul dintre remediile menționate mai sus nu înlocuiește tratamentele prescrise de medic pentru gastrită. Sunt pur și simplu suplimente pentru alimentația ta care ar putea contribui, într-un mod specific, la ameliorarea unor neplăceri, atâta timp cât medicul tău le aprobă.

Prin urmare, dacă vrei să apelezi la un remediu naturist, vorbește cu medicul pentru a te asigura că este potrivit pentru tine și cum ar trebui să profiti de el (o dată pe zi, o dată pe săptămână etc.). Amintește-ți că ești responsabil pentru sănătatea ta.

 
Categorii