Remedii naturiste

14 moduri de utilizare a uleiului de ricin acasă

 

 

14 moduri de utilizare a uleiului de ricin acasă

 

 

Dacă aveți acasă o sticlă de ulei de ricin, este în regulă; dacă nu, atunci ar trebui să luați în considerare achiziționarea de ulei de ricin de înaltă calitate chiar acum. Veți fi, fără îndoială, impresionați de modul în care acest ulei versatil poate fi folosit.

 • 1. Laxativ sigur și natural. Un studiu din 2010 a arătat că uleiul de ricin a fost eficient în ameliorarea constipației la vârstnici [Terapii complementare în practica clinică 19 mai 2010]. Administrarea de ulei de ricin pe cale orală poate goli tractul GI în două până la cinci ore. Cu toate acestea, asigurați-vă că îl utilizați la doza corectă. Adulții pot lua 1-2 linguri, iar copiii de la 2 la 12 ani – doar 1-2 lingurițe. Copiilor cu vârsta sub 2 ani li se recomandă să nu ia mai mult de 1 linguriță odată. Când dați copiilor, încercați să-l amestecați în suc proaspăt stors.
 • 2. Dureri musculare. Masați-l în mușchii dvs. după un antrenament intens pentru a stimula circulația sângelui și a calma durerea. Amestecați-l cu menta sau ulei de mușețel pentru un efect suplimentar și un efect calmant.
 • 3. Ameliorează durerile articulare. Acidul ricinoleic din uleiul de ricin are un efect decongestionant asupra sistemului limfatic, care este responsabil pentru colectarea deșeurilor din țesuturi și transportarea lor în fluxul sanguin pentru eliminare. Dacă sistemul limfatic nu funcționează corect, de exemplu la persoanele cu artrită, apar dureri articulare. Frecarea uleiului de ricin în articulații poate ajuta la ameliorarea congestiei și la menținerea sistemului limfatic în funcțiune. Un studiu din 2009 publicat în Phytotherapy Research confirmă acest lucru și arată că uleiul de ricin poate ajuta la ameliorarea durerii la pacienții cu osteoartrita genunchiului [Phytotherapy Research, 2009 Oct; 23 (10): 1469-73].
 • 4. Ajută la tratarea bolilor fungice. Uleiul de ricin este un antifungic la fel de eficient pentru infecțiile obișnuite, cum ar fi pecingine, herpes zoster și piciorul de atlet. Încălziți uleiul, aplicați în zona afectată înainte de culcare și lăsați-l să acționeze peste noapte. Repetați timp de o săptămână sau până când infecția dispare complet.
 • 5. Stimulează creșterea părului sănătos. Frecarea uleiului de ricin cald în scalp (și chiar în sprâncene) poate stimula foliculii și poate duce la creșterea părului. Faceți acest lucru în mod regulat noaptea și veți vedea îmbunătățiri în doar două săptămâni. Uleiul de ricin funcționează bine și în zonele afectate de alopecie.
 • 6. Oferă părului o culoare bogată. Uleiul de ricin îți păstrează umezeala în păr, conferindu-i un aspect mai bogat și mai gros. Pentru a obține acest efect, încălzește 1 lingură de ulei și folosește degetele pentru a acoperi fiecare secțiune, cât mai mult din păr.
 • 7. Cerneală naturală. Topiți 1 lingură de ceară de albine într-o baie de apă, apoi adăugați 2 linguri de cărbune sau pudră de cacao (în funcție de culoarea părului) și ulei de ricin și amestecați până obțineți consistența dorită. Acest rimel de casă nu conține ingrediente chimice toxice, spre deosebire de alte produse de înfrumusețare convenționale. Alternativ, puteți aplica ulei de ricin pe gene înainte de culcare pentru a le face să pară mai lungi și mai groase.
 • 8. Cremă hidratantă pentru piele. Acizii grași din uleiul de ricin hrănesc și hidratează pielea uscată pătrunzând cu ușurință țesutul pielii. Pur și simplu frecați o linguriță cu palmele și aplicați-o pe piele.
 • 9. Elimină petele și alte probleme ale pielii.  Datorită proprietăților sale antimicrobiene și antiinflamatorii, uleiul de ricin are efecte benefice asupra petelor, acneei și negilor. Un studiu publicat în Journal of International Toxicology susține că uleiul de ricin poate avea efecte benefice în tratarea dermatitei profesionale [International Journal of Toxicology, 2007; 26 Suppl 3: 31-77.]
 • 10. Ajută la îmbunătățirea somnului nocturn. Se spune că udarea unui pic de ulei de ricin pe pleoape vă poate ajuta să adormiți mult mai ușor. Uleiul de ricin poate ajuta la promovarea unui somn mai profund și mai lung.
 • 11. Mare pentru colici la bebeluși. Colicile apar uneori în primele câteva luni ale vieții unui bebeluș și pot duce la plâns prelungit. Cauza exactă este încă necunoscută, deși se crede că gazul este principalul vinovat. Folosiți ulei de ricin pentru colici – frecați-l ușor pe toată cavitatea abdominală.
 • 12. Tratamentul sigur al rănilor la animalele de companie. Dacă vedeți mici tăieturi sau răni pe pielea câinelui sau pisicii, aplicați ulei de ricin. Datorită acțiunii sale antimicrobiene și antiinflamatorii, va accelera vindecarea. Dacă animalul dvs. de companie linge rana, uleiul nu este dăunător, dar poate duce la scaune libere.
 • 13. Poate fi folosit ca conservant alimentar. Produsele din cereale uscate pot fi acoperite cu ulei de ricin pentru a le proteja nu numai împotriva deteriorării, ci și pentru a le proteja de germeni și dăunători. În general vorbind, boabele trebuie menținute la un nivel minim pentru o sănătate optimă.
 • 14. Unsoare multifuncțională. Dacă aveți acasă articole care necesită ungere, cum ar fi balamale scârțâitoare, foarfece și râșnițe, uleiul de ricin funcționează foarte bine. Datorită vâscozității sale constante, uleiul de ricin nu îngheață, deci poate fi eficient la temperaturi ridicate și scăzute.

Când este utilizat extern, uleiul de ricin nu trebuie amestecat cu uleiuri esențiale; trebuie doar să testați uleiul pe o zonă mică a pielii pentru a verifica alergiile și alte reacții.

Pe lângă frecare sau masaj, puteți utiliza comprese de ulei de ricin pentru terapie complexă și pentru a îmbunătăți imunitatea.

Uleiul de ricin poate stimula travaliul, dar cu grijă suplimentară.

O altă utilizare tradițională populară a uleiului de ricin este de a induce travaliul. Un studiu a constatat că printre 100 de femei însărcinate testate, mai mult de jumătate din grupul de ulei de ricin a avut contracții în 24 de ore [Terapii alternative în sănătate și medicină, 2000 ianuarie; 6 (1): 77-9]. Cu toate acestea, cel mai bine este să vă abțineți de la utilizarea uleiului în acest mod datorită efectelor secundare potențial dăunătoare ale acestuia.

Un studiu din 2001 raportează că toate femeile însărcinate care au luat ulei de ricin au prezentat post-greață [Cochrane Database of Systematic Reviews, 2001; (2): CD003099]. Un alt studiu a avertizat, de asemenea, că contracțiile induse de uleiul de ricin ar putea duce la eliberarea meconiului (primul scaun al bebelușului) în timp ce se află încă în uter, prezentând un risc de aspirație a meconiului, care poate duce la insuficiență respiratorie neonatală. Potrivit autorilor studiului [Journal of Biology, Agriculture and Healthcare, 2014 4: (4)]:
„Majoritatea efectelor secundare după administrarea uleiului de ricin sunt oboseala, greața, vărsăturile și diareea. În plus, uleiul de ricin afectează rezultatul APGOR al nou-născutului în primul minut … este foarte important ca femeile să primească doza adecvată împreună cu moașa sau obstetricianul. ”

Știați că semințele de ricin conțin un ingredient mortal?
În ciuda proprietăților sale potențial medicinale, trebuie să știți că plantele cu ulei de ricin conțin o otravă puternică numită ricină. Conținută în bob de ricin crud și prăjitură cu ulei după procesare, ricina, prin perfuzie orală, nazală sau intravenoasă, oprește sinteza proteinelor și ucide celulele.
Ricina este atât de puternică încât înghițirea sau inhalarea de până la 1 miligram pot fi fatale [Universitatea Cornell, Toxina Ricinului din planta de fasole de ricin, Ricinus communis]. Consumul de 4-8 semințe de ricin poate duce la moarte [American Journal of Emergency Medicine, 1986 mai; 4 (3): 259-61]. Nu există antidot.

Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la otrăvirea cu ricină din uleiul de ricin, deoarece este extrasă din fasole în timpul procesului de fabricație. Raportul final al International Journal of Toxicology on Castor Oil [mai 2007 26 (3): 31-77] confirmă acest lucru spunând că ricina nu intră în uleiul de ricin și nu este un ingredient, prin urmare uleiul de ricin este utilizat în siguranță în produsele cosmetice. fără nici o consecință.

Utilizați ulei de ricin, dar aveți grijă la posibilele efecte secundare.

Ca și în cazul oricărui ulei vegetal, este recomandat să utilizați ulei de ricin cu grijă. Persoanele cu piele sensibilă pot prezenta reacții alergice dacă folosesc acest ulei extern, de aceea este recomandat să faceți un test pe o zonă mică a pielii înainte de a aplica.

Atunci când este luat oral, acidul ricinoleic acționează ca un iritant pentru mucoasa intestinală și este responsabil pentru ameliorarea constipației. Cu toate acestea, poate duce și la tulburări gastrointestinale și disconfort, precum și amețeli și greață. Deci, dacă suferiți de orice fel de problemă digestivă, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, ulcer, crampe, diverticulită, colită sau hemoroizi, este recomandat să evitați utilizarea acestui ulei. Cei care au suferit recent o intervenție chirurgicală ar trebui, de asemenea, să se abțină de la utilizarea uleiului de ricin.

În cele din urmă, asigurați-vă că achiziționați ulei de ricin organic de la un producător de renume.

 

Sursa
Categorii