Flori si gradina

Floarea de lotus – Scade glicemia și colesterolul, calmează tusea, elimina acneea, amelioreaza perioada de ciclu menstrual

 

 

Floare de lotus – Scade glicemia și colesterolul, calmează tusea, elimina acneea, amelioreaza perioada de ciclu menstrual

 

 

 

Istoria lotusului

Planta puternică de lotus a fost folosită în medicina și bucătăria tradițională din estul și sud-estul Asiei timp de secole. Lotusul are titlul de floare națională a Indiei și este un simbol al purității în tradițiile budiste și hinduse.
Lotusul este peren în formă de bol și este adesea confundat cu nuferii. Există peste 100 de specii de lotus. Probabil că sunteți cel mai familiar cu lotusul alb cu o singură floare, care are în jur de două zeci de petale. Alte tipuri de flori de lotus includ lotusul cu două flori, care poate avea peste 100 de petale, precum și soiuri roz și roșii.
Consumul medicamentos al acestei plante se remarcă de multe generații, dar știința din spatele potențialului său a fost recent studiată. Ce fel de condiții ar putea trata această floare?
Îndepărtează diareea
Una dintre cele mai frecvente utilizări ale lotusului în medicina tradițională chineză este oprirea diareei. Pentru a încerca acest remediu natural, înmuiați semințele de lotus în apă caldă timp de câteva ore și apoi adăugați zahăr până veți găsi un gust care vă place.
Notă: Persoanele care suferă de constipație ar trebui să evite utilizarea lotusului.
Scade glicemia și colesterolul
Rădăcina de lotus conține atât fibre, cât și carbohidrați complexi. Aceste două componente colaborează pentru a ajuta la gestionarea colesterolului și a zahărului din sânge. Fibrele și carbohidrații complecși ajută, de asemenea, la menținerea unui proces digestiv lent și constant.
Alinați inflamația
Inflamarea este însoțită de obicei de o senzație de căldură. Este un efect secundar inconfortabil sau simptom al multor afecțiuni. Poate fi, de asemenea, cauzată de traume, expunere chimică sau vătămări fizice.
Cercetări recente sugerează că semințele ambelor soiuri de lotus roșu și alb ar putea ajuta la reducerea inflamației. Alt studiu a constatat că două polizaharide din plumula de lotus au efecte antiinflamatorii semnificative și arată promițător ca bază pentru tratamentul viitor. Proprietățile antiinflamatoare și anti-oxidante s-au dovedit a fi semnificative.

Lotus pentru prânz?

Tulpina plantei de lotus este plină de minerale și nutrienți – cum ar fi vitamina C – care sunt importante pentru funcția zilnică a corpului tău. Unul dintre aceste minerale este potasiul, care ajută la reglarea tensiunii arteriale.
Fierbe rădăcinile de lotus timp de 10 minute și apoi mănâncă-le pentru a primi o doză sănătoasă de nutrienți. Rădăcina de lotus este un ingredient obișnuit în multe feluri de mâncare asiatice și poate fi preparată practic în toate felurile.
Elimina acneea
Lotusul s-ar putea să vă ajute în lupta dvs. cu acneea. Sebumul este substanța ceroasă care poate provoca apariția acneei atunci când se acumulează și înfundă porii pielii tale. Adăugarea de lotus la ceaiul verde și aplicarea lui pe față poate reduce semnificativ cantitatea de sebum pe care o produc glandele.
Amelioreaza perioada de ciclu menstrual
Frunzele de lotus și extractele de rădăcini au fost folosite de mult în medicina tradițională chineză pentru a ajuta la reglarea ciclului menstrual și a opri sângerarea în exces. Nu există o mulțime de cercetări științifice care să susțină aceste afirmații. Unii practicieni sugerează că consumul de suc de rădăcină de lotus sau supă de lotus vă poate ajuta să evitați anemia după menstruație, formând sânge pentru a înlocui ceea ce s-a pierdut.
Calmează tusea
Urmați o practică tradițională la recomandarea acestui studiu recent , care sugerează să amestecați pulberea de semințe de lotus cu miere pentru a vă calma tusea.
Vindecarea cancerului?
Cercetări efectuate în 2014 au constatat că neferina, un compus organic din embrionul de semințe de lotus, are potențialul de a ucide și de a împiedica răspândirea celulelor canceroase pulmonare. Această cercetare sugerează că lotusul poate avea un viitor în tratamentul acestei boli mortale.
Lotusul este un simbol frumos al vindecării. Floarea nu este cu siguranță nouă pentru medicină, dar cercetările științifice sunt încă în curs pentru a descoperi cum funcționează această plantă puternică, precum și noi modalități de a o folosi.
Luați în considerare să încercați un remediu sau un supliment simplu de lotus pentru o abordare naturală de vindecare. Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca să folosiți lotus ca remediu pe bază de plante. Poate interacționa cu diverse medicamente și afecțiuni de sănătate.

Îngrășământ Special pentru floare de lotus hydrophyte baza de plante de îngrășământ Complet de nutrienti îngrășământ cu eliberare lentă Oferta > En-gros < www.iesiriinnatura.ro
Categorii