Bauturi

Uleiul de trandafir tratează stomacul, bolile organelor genitale feminine, insomnia, durerile de cap, de urechi și înlocuiește cremele și loțiunile scumpe

 

 

Uleiul de trandafir tratează stomacul, bolile organelor genitale feminine, insomnia, durerile de cap, de urechi  și înlocuiește cremele și loțiunile scumpe

 

Uleiul de trandafir are proprietăți antiseptice, antivirale, antifungice, atiinflamatoare, purificatoare de sânge și astringene. Poate stimula menstruația și poate normaliza ritmul cardiac. Aroma incitantă a uleiului de trandafir este un afrodisiac – o substanță care stimulează dorința sexuală și activitatea sexuală.

Metode de aplicare în medicină

Pentru dureri de stomac și flatulență

Luați fructele de fenicul și chimen – câte 1 parte, flori de mușețel, frunze de mentă, rădăcină de valeriană mărunțită – câte 2 părți. Preparați 2 lingurițe din amestec cu un pahar cu apă clocotită, lăsați timp de 30 de minute. Adăugați 1-2 picături de ulei de trandafiri. Bea calde 0,5 căni înainte de masă.

Are efect laxativ

Într-un pahar cu apă clocotită, fierbeți 1 lingură din amestec: coajă de cătină – 6 părți, semințe de chimion – 1 parte, semințe de coada șoricelului – 1 parte. Adăugați 2-3 picături de ulei de trandafir la frunzele de ceai calde ale acestui amestec. Între mese, puteți lua acest ceai 1/2 cană, de 2 ori pe zi.

Pentru constipație și spasme

Se adăugă 2 picături de ulei de trandafir într-o jumătate de pahar de lapte, băut cu 15 minute înainte de masă.

Elimină insomnia, ameliorează edemul cerebral

Pentru a face acest lucru, picurați 1-2 picături de ulei de trandafir pe un cub de zahăr și luați ( sugeți ) de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de masă timp de o lună.

Pentru dureri de cap

Luați 1 picătură de ulei de trandafir, 3 picături de ulei de lavandă. 1 picătură de ulei de mentă.

Pentru insomnie

Într-un pahar cu apă caldă, picurați 1-2 picături de ulei de trandafiri și adăugați 1 linguriță de miere.

Pentru boli ale organelor genitale feminine

Utilizați dușuri cu soluții de bicarbonat de sodiu ( 1 linguriță ) și ulei de trandafiri ( 3 picături ), dizolvându-le într-o jumătate de litru de apă fiartă.

Pentru bolile cavității bucale

Ca soluție de clătire, utilizați 3 picături de ulei esențial și 1 litru de apă.

Prevenirea răcelilor

Se recomandă în fiecare zi dimineața și seara să folosiți o linguriță dintr-un amestec de miere sau dulceață cu ulei de trandafiri ( 5 picături la 100 ml ), spălat cu ceai, suc sau produse lactate.

Ulei esențial de trandafir: proprietăți, beneficii și utilizări

Pentru angină

Cu ajutorul unei pipete, se aruncă 1-2 picături de ulei esențial pe amigdalele inflamate sau se ung cu un tampon de vată timp de 2-3 zile de până la 3 ori pe zi la fiecare 5 ore.

Pentru dureri în gât, tuse

Inhalați 5-6 picături de ulei de trandafir la 100 ml apă fierbinte. Respirați 10 minute de 2-3 ori pe zi.

Pentru dureri de urechi

În ureche se introduce o mică turundă de tifon, prin care se instila în ureche ulei de trandafir.

Pentru arsuri

Pe zona afectată se aplică o masă formată din 5 picături de ulei de semințe de struguri

Ulei de trandafir în cosmetologie

Pentru piele strălucitoare

Luați 1ou, jumătate de pahar de șampon de baie, adăugați 1 linguriță de gelatină, 2-3 picături de ulei de trandafiri. Bateți amestecul cu un mixer și puneți amestecul sub jet de apă. În acest caz, se formează spumă abundentă. După baie, pielea va deveni catifelată și strălucitoare.

Baie pentru piele catifelată

Se amestecă 1 ou și 0,5 căni de șampon. Adăugați 1 linguriță de gelatină și 3 picături de ulei esențial de trandafir la amestecul rezultat. Bateți totul cu un mixer. Ar trebui adăugat în baie sub jet de apă pentru a forma o spumă bogată.

Cremă pentru piele uscată

Uleiul de trandafir poate fi folosit pe toate tipurile de piele. Se iau 15 g ceară de albine și 60 g ulei de migdale, se pun pe o baie de apă și se topesc. După aceea, scoateți tigaia de pe foc și bateți masa până devine spumoasă, adăugând apă de trandafiri picătură cu picătură. Masa trebuie să fie cremoasă. Adăugați 1-2 picături de ulei esențial de trandafir.

Crema pentru masaj terapeutic

4 linguri de lanolină și 4 linguri de amestec de ulei de floarea soarelui, adăugați încet 3 linguri de apă caldă de trandafiri, adăugați 1 lingură de ulei de camfor, 2-3 picături de ulei de trandafiri și 2 linguri de vaselină.

Pentru ridurile din jurul ochilor

Luați 5 g de ulei de migdale, adăugați 1 picătură de ulei de trandafir și aplicați noaptea pe pielea din jurul ochilor.

Pentru păr

Luați: argilă albă – 2 linguri de apă, 3-4 picături de ulei de trandafiri. Se diluează argila cu apă până la o stare moale, se adăugă ulei și se aplică pe scalp și păr timp de 20 de minute. Clătiți-vă capul cu apă caldă ( puteți folosi șampon ).

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului esențial de trandafiri

Sursa
Categorii