Bauturi

Ceai de mușețel cu lavandă ajuta la întărirea sistemului imunitar, relaxarea mușchilor și a creierului, liniștirea stomacului

 

 

Ceai de mușețel cu lavandă ajuta la întărirea sistemului imunitar, relaxarea mușchilor și a creierului, liniștirea stomacului

 

Atunci când două plante calmante se combină, rezultatul poate fi doar o ceașcă de ceai relaxantă și bine echilibrată. In afară de efectul puternic liniștitor, acest ceai oferă si alte beneficii importante pentru sănătate si nu numai.
Combinând aceste plante se amplifică notabil efectele lor. Încercați acest ceai foarte sănătos si calmant ce va oferă si alte beneficii pentru sănătate, pe care le vom enumera mai jos, in cadrul acestui articol.
În timp ce ceaiul de mușețel există de secole, lavanda este încă apreciată în special pentru aromoterapie și pentru înlăturarea moliilor. Dacă nu ați încercat niciodată un ceai de lavandă, vă puteți aștepta la un gust puternic copleșitor. Dar lavanda este delicată, ușor dulce și relaxantă. Se amestecă bine cu note dulci de mușețel. Adăugați o linguriță de miere și veți obține un ceai delicios care poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate.

Te ajută lavanda și mușețelul să dormi?

În medicina tradițională, mușețelul a fost folosit pentru proprietățile sale calmante și liniștitoare de mii de ani. Studiile au arătat că consumul de ceai de mușețel poate îmbunătăți calitatea somnului și depresia. Astăzi, mușețelul este încă unul dintre cele mai populare ceaiuri din lume. Se presupune că aproape 1 milion de căni de ceai de mușețel sunt făcute și băute în jurul lumii în fiecare zi.
Lavanda, pe de altă parte, nu este la fel de des folosită pentru ceai. Cu toate acestea, efectul uleiurilor esențiale de lavandă asupra creierului a fost larg cercetat. Studiile sugerează că poate ajuta la calmarea corpului și a minții, poate ajuta la anxietate, poate influența pozitiv starea de spirit, poate ajuta la depresie, poate acționa ca un sedativ și poate reduce durerea.
Amestecarea acestor două plante vă poate oferi beneficiile ambelor plante și vă poate ajuta să adormiți mai ușor. Ceaiul de mușețel și lavandă nu conține cofeină și are un gust delicios. Cu toate acestea, lavanda cu amestec de mușețel nu se numără printre cele mai puternice ceaiuri pentru somn din lume și poate fi o alegere excelentă pentru un timp de ceai relaxant în orice moment al zilei. Efectul sedativ al ambelor plante poate fi suficient pentru a vă face să vă simțiți relaxat într-o situație stresată.
Interesant, ambele plante au arătat efecte relaxante puternice pe termen scurt și s-a dovedit a fi sigure pentru mai toate grupele de vârstă. Acest lucru ar putea face din ceaiul de mușețel și lavandă o alegere bună pentru un ajutor de somn pentru oricine nu suferă de probleme cronice de somn.

Care sunt beneficiile consumului de ceai de mușețel cu lavandă?

Acest ceai poate oferi mai multe beneficii, inclusiv creșterea sistemului imunitar, îmbunătățirea sistemului nervos, relaxarea mușchilor, detensionarea și ajută împotriva inflamațiilor.
1. Proprietăți antivirale
Studiile au arătat că atât mușețelul, cât și lavanda pot avea o activitate antivirală.
2. Activitate antioxidantă
Atât mușețelul, cât și lavanda au proprietăți anti-oxidative și pot ajuta la întărirea sistemului imunitar. Lavanda, la fel ca ceaiul verde sau ceaiul negru, conține flavonoide și taninuri. Antocianinele sunt prezente și ele. Aceștia sunt pigmenții care dau culoare violet fructelor și legumelor, cum ar fi fructele de acai sau ceaiul mov. Cu toate acestea, studiile au arătat că în lavandă, activitatea antioxidantă provine în principal din uleiuri esențiale și compuși fenolici.
3. Proprietăți antiinflamatorii
Când tratați inflamația, mușețelul este unul dintre cele mai bune remedii casnice din lume. Cercetări ample susțin utilizarea acestuia pentru tratarea diferitelor infamații. Studiile au arătat că și uleiul esențial de lavandă are proprietăți antiinflamatorii. Cea mai mare concentrație de uleiuri esențiale se găsește în florile deschise complet.

4. Relaxarea mușchilor și a creierului
Lavanda poate ajuta la relaxarea mușchilor și poate acționa ca un sedativ. Studiile au arătat că Lavandula angustifolia sau lavanda engleză poate fi mai benefică decât alte tipuri. Acest tip este adesea folosit pentru gătit și ceaiuri.
5. Liniștirea stomacului
Atât mușețelul, cât și lavanda pot ajuta la probleme cu stomacul și la digestie. Cercetările au arătat că mușețelul poate ajuta la relaxarea mușchilor stomacului. Deși nu există suficiente date științifice pentru a arăta beneficiile lavandei asupra problemelor digestive, datorită proprietăților sale relaxante și antiinflamatoare, a fost folosită în mod tradițional pentru tratarea stomacului supărat.
6. Beneficii pentru piele
Utilizate local (topic), mușețelul și lavanda sunt una dintre cele mai bune plante medicinale pentru probleme ale pielii. Efectul calmant al mușețelului pentru piele este cunoscut în întreaga lume. În mod tradițional, a fost folosit pentru calmarea și înmuierea pielii, tratarea rănilor și iritațiilor și a altor probleme. Studiile au arătat că utilizarea topică poate fi utilă pentru tratarea eczemelor. Lavanda poate ajuta la tratarea acneei și la promovarea creșterii părului. Ceaiul ar putea ajuta la combaterea semnelor de îmbătrânire și la menținerea sănătății pielii, luptând împotriva radicalilor liberi.

Sfaturi pentru prepararea și consumul de ceai de lavandă și mușețel

Când preparați ceai de mușețel și lavandă, cu excepția cazului în care ați cumpărat un amestec prefabricat, rețineți următoarele:
Nu toate florile de lavandă sunt la fel. Rețineți că adăugarea prea mult sau prea puțin va influența atât efectul, cât și aroma.
Alegeți plante sau amestecuri de înaltă calitate. Depozitați întotdeauna ceaiul în mod corespunzător, păstrați-l departe de lumina directă a soarelui, umezeală, mucegai sau căldură.
Lavanda poate deveni amară dacă infuzia durează prea mult. Păstrați timpul de preparare nu mai mult de 5 minute. Adăugați o linguriță de miere dacă ceaiul dvs. este prea puternic.
Încercați să adăugați alte plante/fructe cu proprietăți de detensionare și calmare, de exemplu lămâie.
Nu beți prea mult ceai înainte de culcare. În mod ideal, serviți ceaiul cu cel puțin 30-60 de minute înainte de culcare. Alegeți o ceașcă mai mică, deoarece a avea prea mult lichid vă poate afecta somnul.
In general, când adăugați in dietă un ceai pentru prima dată și suferiți de orice boală gravă, luați medicamente sau sunteți alergic la unele ingrediente, cel mai bine este să consultați medicul sau farmacistul. Deși ceaiul de mușețel și lavandă este băut de milioane de oameni din întreaga lume, există întotdeauna posibilitatea apariției unor efecte secundare.

Sursa

 




Categorii