Torturi

Preferata de toti prietenii mei, spun ca este mai gustoasă decât orice prăjitură. Tortul este aproape ca unul clasic Napoleon

 

 

Preferata de toti prietenii mei, spun ca este mai gustoasă decât orice prăjitură. Tortul este aproape ca unul clasic Napoleon

 

Tortul este aproape ca un clasic Napoleon, iar pentru familia noastră, este mult mai gustos decât un desert tradițional. Totul se pregateste mult mai repede si mai usor, iar rezultatul te va surprinde atat de tare incat vei incepe sa il prepari des.

 

Ingrediente:

  • făină, 300 g;
  • unt, 200 g;
  • apă cu gheață, 120 g;
  • oțet de mere 6%, 1 lingură;
  • ou, 1 buc;
  • vârf de cuțit de sare.

Pentru a prepara crema:

  • lapte, 750 ml;
  • ouă, 3 buc;
  • zahăr, 230 g;
  • amidon de porumb, 2 linguri;
  • făină, 1 lingură;
  • vanilie;
  • unt, 60 g;
  • smântână groasă, 500 g.

 

Mod de preparare:

Adăugați untul răcit în făina cernută folosind o răzătoare grosieră și măcinați amestecul în firimituri cu mâinile.

Amestecați apa cu gheață cu ou și oțet, sare, amestecați cu o furculiță până se omogenizează.

Turnați acest amestec în firimituri și frământați-l într-un aluat foarte moale și flexibil.

Împărțiți aluatul în 4 părți, rulați fiecare într-o chiflă, acoperiți și lăsați 30 de minute.

Peste smântână, amestecați ouăle, laptele, amidonul, făina, vanilia și zahărul. Gatiti crema la foc mic pana la grosimea dorita, amestecand continuu. Lasam crema sa se raceasca.

Bateți smântâna răcită cu un mixer până devine pufoasă, apoi adăugați crema în părți și bateți până devine omogenă și pufoasă.

Rulați fiecare chiflă într-un strat dreptunghiular, puneți-o pe o foaie de copt și coaceți la 180 de grade aproximativ 5 – 7 minute.

Tăiem marginile prăjiturii și le transformăm în firimituri.

Formăm prăjitura, ungem prăjiturile cu smântână, acoperim părțile laterale și deasupra cu smântână și stropim cu pesmet.

Pune tortul la frigider pentru 4-6 ore.

Un desert foarte fraged, înmuiat, moale, care poate fi variat prin adăugarea diferitelor dulciuri. De exemplu, puteți pune cireșe sau alte fructe de pădure, nuci pe crema așezată pe un strat de tort, turnați ciocolată peste tort etc.

 

Pofta buna!

 

Sursă

 




Categorii