Inedit

40 de fapte uimitoare necunoscute despre pisici

 

 

 

 

Știați că un fizician și-a numit pisica co-autor a lucrării sale pentru că a scris peste tot în document „noi” în loc de „eu” și i-a fost lene să-l modifice? De asemenea, fie că credeți sau nu, Guvernul Britanic are un post numit „Șef șoricesc al Biroului Cabinetului” (Chief Mouser To The Cabinet Office) care poate fi acordat doar unei pisici. Și dacă asta nu v-a surprins, un studiu a demonstrat o dată că pisicile sunt mai mult decât capabile să recunoască vocea stăpânului lor, dar pur și simplu aleg să o ignore.

Mai jos aveți 40 fapte uimitoare despre pisici de care habar nu aveați:

1. O pisică numită Masha a salvat viața unui bebeluș. Tabby-ul roșcat cu păr lung a găsit un copil abandonat într-o cutie, pe zăpadă și a intrat în cutie ca să îi țină de cald. În tot acest timp mieuna ca să atragă atenția trecătorilor.

2. În 1985, Freddie Mercury a lansat un album solo care a fost dedicat „Motanului meu Jerry. De asemenea și lui Tom, Oscar și Tiffany, și tuturor iubitorilor de pisici din întregul univers – Să-i ia naiba pe toți ceilalți.”

Loading...

 

 

3. Guinness World Records a stopat acordarea recordurilor mondiale pentru cea mai grasă pisică (sau pentru orice alt animal) pentru a descuraja supraalimentarea intenționată.

 

 

4. Pe timp de noapte, Disneyland este invadat de pisici vagaboande. Disney le acceptă pentru că țin sub control populația de șoareci. Acestea sunt tratate ca și animale de companie, sunt sterilizate și vaccinate în mod regulat.

 

 

5. Pisicile îți aduc animale moarte la ușă pentru că te consideră o pisică fraieră care n-ar supraviețui de una singură. De fapt, sunt doar cadouri ca să-și arate recunoștința față de tine.

 

 

6. Când o pisică își închide ochii încet și îi deschide din nou sau când îți face cu ochiul, înseamnă că are încredere în tine și că te recunoaște drept prieten.

 

 

7. Un fizician și-a numit pisica co-autor a lucrării sale pentru că a scris peste tot în document „noi” în loc de „eu” și i-a fost lene să-l modifice.

 

 

8. Multe adăposturi de animale nu permit adoptarea pisicilor negre în preajma Halloween-ului de teamă că acestea vor fi sacrificate sau torturate.

 

 

9. În 1879, în Belgia s-a încercat folosirea pisicilor pentru a livra poșta. A fost fără succes.

 

 

10. Prima transmisie radio din timpul unui zbor a fost: „Roy, vino și ia afurisita asta de pisică!”

 

 

11. Koko, gorila care comunica prin limbajul semnelor era prietenă cu o pisică fără coadă pe care a numit-o „All Ball” (adică toată rotundă). Atunci când All Ball a mușcat-o, a făcut-o „pisică insuportabilă”, în limbajul semnelor.

 

 

12. Motanul Oscar detecta momentul când pacienții unui centru de îngrijire medicală urmau să moară. O făcea cu o atât de mare acuratețe încât personalul centrului chema rudele muribundului.

 

 

13. Pisicile adulte miaună doar pentru a comunica cu oamenii.

 

 

14. Când a fost întrebată dacă soțul său are vreun hobby, Mary Todd Lincoln ar fi răspuns „pisicile”.

 

 

15. O închisoare din Washington cuplează pisici din adăposturi, care ar urma să fie eutanasiate, cu deținuți selectați pentru programul de reabilitare.

 

 

16. Cele mai longevive pisici înregistrate au trăit 38, respectiv 34 de ani. Amândouă au fost deținute de același stăpân și au trăit cu o dietă compusă din șuncă, ouă, broccoli și cafea.

 

 

17. Creierul pisicii este similar în proporție de 90% cu cel al omului – mai similar decât cu cel al câinelui.

 

 

18. În 525 î.H., Cambyses al II-lea al Persiei a folosit pisici pentru a purta lupta de la Pelusium, împotriva egiptenilor. Le-a ordonat soldaților săi să-și deseneze pisici pe scuturi și a adus sute de pisici în prima linie. Arcașii egipteni au refuzat să tragă deoarece rănirea unei pisici era pedepsită cu moartea.

 

 

19. Motanul Merlin deține recordul mondial pentru cel mai puternic tors – 67.8 dB, aproape la fel de puternic cu zgomotul produs de un aspirator!

 

 

20. Cel mai căutat hacker din lume a fost găsit și arestat deoarece parola lui era numele pisicii sale plus 123.

 

 

21. Există o rasă de pisici numită „Lykoi” care seamănă cu niște vârcolaci.

 

 

22. Aoshima este o insulă japoneză unde numărul pisicilor îl depășește pe cel al oamenilor cu 6 la 1.

 

 

23. Rinichii pisicii sunt atât de eficienți încât poate supraviețui cu o dietă exclusivă de carne, fără apă adițională, și se poate hidrata bând chiar și apă de mare.

 

 

24. Frecvența torsului pisicii domestice este aceeași cu cea la care mușchii și oasele se vindecă.

 

 

25. Pisica domestică este mai rapidă decât Usain Bolt.

 

 

26. Pisicile dorm 70% din viața lor.

 

 

27. Frankie and Louie, o pisică cu două fețe a trăit 15 ani, pe când alte pisici cu aceeași afecțiune trăiesc numai o zi. Frankenlouie este cea mai longeviva pisica Janus.

 

 

28. Între 65%-85% dintre pisicile albe care se nasc cu ambii ochi albaștri sunt surde.

 

 

29. Pisicile nu pot fi vegetariene. Ar orbi și ar muri.

 

 

30. Motivul pentru care pisicile și șerpii au pupile verticale este pentru că acest lucru le mărește percepția de adâncime în timp ce vânează noaptea. Astfel, își pot da seama la ce distanță se află prada de ei.

 

 

31. Pisicile pot deveni dependente de ton și vor refuza să mănânce orice altceva. Veterinarii le numesc „tuna junkies” (drogate cu ton).

 

 

32. Prima pisica în spațiu a fost franceză. O chema Felicette sau „Astrocat”. A supraviețuit călătoriei.

 

 

33. Pisicile adulte nu mai produc lactază, enzima necesară pentru digerarea lactozei, deci nu ar trebui să hrăniți niciodată o pisică adultă cu lapte.

 

 

34. Cele mai multe pisicuțe născute deodată au fost în număr de 19.

 

 

35. Rasa Scottish Fold este descendentă dintr-o singură pisică, numită Susie, găsită într-o fermă din Scoția, în 1961. A fost ucisă de o mașină la 3 luni după ce a produs primii pisoiași Scottish Fold.

 

 

36. Pisicile nu simt gustul dulce.

 

 

37. Pisicile au o preferință distinctă în ceea ce privește temperatura hranei lor. Ele preferă ca hrana să aibă aproximativ 38°C, similară cu temperatura corpului prăzii proaspăt ucise. Din această cauză este posibil ca unele pisici să refuze hrana oferită rece.

 

 

38. Unele pisici au supraviețuit căzăturilor de la o înălțime de peste 32 de etaje (320 metri), pe beton.

 

 

39. Pisicile au de 1000 de ori mai mult spațiu de stocare decât un iPad, adică 64 miliarde de biți.

 

 

40. Dacă o pisică își lasă fecalele neacoperite este posibil ca acesta să fie un semn de agresivitate. E felul lor de a spune că nu se tem de tine.

 

Sursa  7Fapte
Categorii