Flori si gradina

5 cele mai importante sfaturi pentru a avea grija de plantele tale de apartament, pentru a creste si a inflori minunat

 

 

5 cele mai importante sfaturi pentru a avea grija de plantele tale de apartament, pentru a creste si a inflori minunat

 

1. Evitati udarea excesiva

Udarea excesiva este cauza numarul unu a mortii neintentionate a plantelor. In general, oamenii care au plante acasa cred ca toate  au nevoie de apa in acelasi mod. Este gresit. Trebuie sa stiti ca fiecare planta este diferita: aprovizionarea cu apa variaza in functie de locul de origine, de clima si de conditiile de crestere.

De exemplu, cactusii si suculentele nu necesita multa apa deoarece prefera solul uscat.

2. Faceti o cercetare amanuntita

Inainte sau dupa cumpararea unei plante, va recomandam sa aflati in profunzime compozitia si nevoile acesteia. Pentru aceasta, puteti consulta orice site de gradinarit. Astfel, te poti familiariza cu cerintele acestei plante in materie de lumina, sol, apa, fertilizare si umiditate.

Odata ce ai dobandit toate aceste elemente, poti aplica cu calm aceste recomandari.

3. Lumina suficienta

Unele plante de interior au nevoie de expunere completa la soare, altele vor prospera in lumina partiala, iar altele vor prefera o locatie mai umbrita. Este important sa obtineti nivelul potrivit de lumina pentru planta pe care o cresteti, astfel incat sa ramana perfect sanatoasa.

4. Dimensiunea corecta a ghivecelor

Alegeti ghivece potrivite pentru plantele dvs., cu gauri de drenaj suficiente, deoarece acestea impiedica putrezirea. Opteaza pentru o marime obisnuita, nici prea mare, nici prea mica. Principalul lucru este sa nu alegeti niciodata un recipient prea mare, deoarece va retine apa pentru o lunga perioada de timp, ceea ce va provoca putrezirea radacinilor si moartea plantelor dumneavoastra.

5. Verificati plantele in mod regulat

Este de la sine inteles, dar este important sa verificati in mod regulat starea de sanatate a plantei dumneavoastra. Asa ca gasiti un timp pentru a arunca o privire atenta asupra starii frunzisului. Asigurati-va ca frunzele nu sunt udate, planta este in locul perfect si ca primeste suficienta lumina naturala. Daca observati orice semn de daunatori, cum ar fi insecte sau ciuperci, rezolvati problema imediat inainte ca aceasta sa scape de sub control. Aceste elemente toxice va pot ucide rapid plantele daca nu sunt tratate la timp.

Sursa
Categorii