Sfaturi utile

5 semne de avertizare că nu aveți suficient oxigen în sânge

 

 

5 semne de avertizare că nu aveți suficient oxigen în sânge

 

Corpurile noastre au nevoie de oxigen pentru a supraviețui, nu numai pentru a ne menține respirația, ci și pentru a circula oxigenul prin sângele nostru, care apoi ajunge către toate organele noastre vitale, celulele noastre și țesutul din corpul nostru.

Când sângele nostru nu are suficient oxigen, se numește hipoxemie. „Hipoxemia poate fi acută, apărând brusc din cauza unei urgențe, sau cronică, având loc în timp din cauza unei afecțiuni de sănătate pe termen lung. Indiferent dacă un nivel scăzut de oxigen din sânge cauzează sau nu probleme grave, există modalități de a vă da seama când sângele dvs. nu obține nivelul necesar de oxigen.

Aceste cinci semne sunt indicatorii principali pentru hipoxemie.

1. Te simți slăbit sau amețit

Un semn frecvent al scăderii nivelului de oxigen în sânge este slăbiciunea sau amețeala mai simțite des decât de obicei.

Ți s-a întâmplat asta vreodată? Dacă ați răspuns afirmativ, nu înseamnă neapărat că aveți o cantitate scăzută de oxigen în sânge. Majoritatea oamenilor au amețeli atunci când se ridică brusc, sau senzația că vederea li se estompează pentru un scurt moment.

Însă, persoanelor care nu au suficient oxigen în sânge li se întâmplă zilnic acest lucru, indiferent de activitatea pe care o exercită. Deoarece sângele tău transportă oxigen în tot corpul, slăbiciunea sau amețeala bruscă este un semn că sângele nu transportă suficient oxigen în toate locurile în care ar trebui să ajungă.

2. Oboseala cronică sau epuizarea

Oboseala cronică este un semn semnificativ că organismul tău nu primește oxigenul de care are nevoie în sânge. Există diferite tipuri de senzație de oboseală, dar oboseala asociată cu hipoxemia este cronică și nesfârșită.

Fără schimbul adecvat de gaze, corpul tău nu poate obține oxigenul de care are nevoie. Când corpul tău are puțin oxigen, te simți obosit. Oboseala apare mai repede atunci când plămânii nu pot inspira și expira în mod corespunzător aerul.

Dacă obosești mai repede decât alții sau mai repede decât obișnuiai, este, de asemenea, un semn că sângele tău nu primește suficient oxigen.

3. Palpitații

Palpitațiile sunt date adesea de anxietate. Acest simptom înseamnă că inima ta lucrează din greu pentru a duce oxigenul în toate locurile de care are nevoie pentru a intra în corpul tău, deoarece nu este suficient.

Să presupunem că nu ați mai experimentat niciodată simptome de anxietate, iar inima dvs. a început să bată într-un ritm accelerat, fără alte simptome de anxietate. În acest caz, s-ar putea datora unui nivel scăzut de oxigen în sânge.

4. Scurtarea respirației

Desigur, lipsa de oxigen înseamnă că vei avea probleme cu respirația. Atunci când aveți dificultăți de respirație și de a trage oxigen în piept, veți avea probleme cu introducerea unei cantități suficiente se oxigen în sânge.

Persoanele cărora le lipsește oxigenul în sânge raportează, de asemenea, că nu pot respira complet, indiferent dacă desfășoară sau nu o activitate intensă.

5. Durerea de cap și confuzia

Mulți oameni suferă de dureri de cap și ele pot varia în severitate. În general, durerile de cap nu sunt un semn îngrijorător al lipsei de oxigen din sânge. Dar asociate cu confuzie, amețeli și o lipsă de coordonare și concentrare, durerile de cap pot fi un semn că în corpul tău nu circulă cantitatea de oxigen de care are nevoie. Unii oameni declară că se simt leșinați.

Atunci când sângele nu are suficient oxigen, poate fi dificil să vă concentrați și să vă coordonați corpul, ducând la dureri de cap și confuzie. Fără suficient oxigen în plămâni, organele nu pot funcționa corect. Ca urmare, toxinele se acumulează în fluxul sanguin și apar dureri de cap. Acest lucru se întâmplă deoarece nivelurile scăzute de oxigen inițiază lărgirea vaselor de sânge și provoacă migrene.

Lipsa de oxigen din sânge poate cauza îngrijorare, deoarece de multe ori provine din alte boli. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, consultați medicul de familie pentru a primi un diagnostic. Aceste steaguri roșii pot indica alte probleme de sănătate care necesită îngrijire medicală.
Categorii