Sfaturi utile

6 simptome ale unui atac de cord care apar doar la femei

 

 

6 simptome ale unui atac de cord care apar doar la femei

 

 

Atacurile de cord sunt una dintre principalele cauze ale morții timpurii în lumea modernă. Din păcate, atacurile de cord sunt tot mai frecvente. Ebine de știut că, chiar înainte de tragedie, corpul nostru ne trimite semnale pe care pur și simplu nu ar trebui să le ignorăm. Noi am strâns câteva dintre simptomele cele mai importante, generale, ale unui atac de cord iminent. S-a dovedit că cel la bărbați se manifestă diferit de cel la femei. Iată 6 semne pe care fiecare femeie ar trebui să le cunoască pentru a ține boala cât mai departe de ea.

Aceste semne pot fi confuze, deoarece un atac de cord este asociat în primul rând cu dureri în piept sau în brațul stâng, nu în gât sau maxilar. Durerea poate fi progresivă, copleșitoare, acută sau bruscă. Vă poate trezi chiar și în miezul nopții. Acesta este motivul pentru care ar fi bine să consultați un medic imediat ce observați orice simptome neobișnuite.

Unele semnale ale unui posibil atac de cord pot fi confundate cu semne de otrăvire, gripă sau arsuri la stomac severe. Uneori femeile se confruntă cu presiune în regiunea abdominală, care în descrierile lor este comparată cu „o greutate mare așezată pe stomac”.

Transpirația rece este un alt simptom comun în rândul femeilor. Poate părea că este cumva legat de stres. Cu toate acestea, dacă nu ați avut simptome similare înainte, este mai bine să vizitați un specialist.

Problemele de respirație fără un motiv anume sunt tovarășii fideli ai unui atac de cord, mai ales dacă se asociază cu un alt simptom. Femeile care au supraviețuit atacului de cord au spus că au simțit ca și cum ar fi alergat la un maraton, deși nici măcar nu s-au mișcat.

Dacă chiar și după o lungă odihnă simțiți oboseală excesivă și nu puteți efectua acțiuni simple (de exemplu, să mergeți până la baie), acesta este un semnal alarmant și un motiv pentru a acorda atenție stării sistemului cardiovascular.

Durere toracică, disconfort, arsură, senzație de presiune în piept – toate aceste simptome se manifestă indiferent de sex. Cu toate acestea, unele femei au dureri nu doar în partea stângă a pieptului, ci în toată zona. Dacă durerea sau presiunea nu dispar în câteva minute, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

Notă: Aceste semne nu sunt neaparat o garanție a unui atac de cord precoce. Dar combinația lor, precum și apariția frecventă a acelorași simptome, este deja un motiv suficient pentru consultarea specialiștilor. Asistența medicală la timp poate salva vieți.

Aveți grijă de dumneavoastră!

 

  Sursa
Categorii