Flori si gradina

7 metode naturale pentru eliminarea melcilor și limacșilor din grădină!

 

 

 

 

1. CAPCANELE CU BERE
Cumpărați cea mai ieftină bere și turnați-o în pahare de plastic. Îngropați-le în sol, astfel încât să fie adâncite aproape în totalitate. În acest fel limacșii vor reuși să ajungă mai repede la băutura lor preferată. Melcii și limacșii sunt consumatori inveterați de bere și vor simți mirosul  chiar și de la distanța de 10 metri. Fiind ademeniți de această mireasmă, ei se vor aduna din toată regiunea, se vor târî în paharul cu bere și vor bea. Ei nu vor mai ieși vii de acolo, iar dacă vor reuși să iasă, oricum vor muri, deoarece berea are o influență nocivă asupra lor.

2. COJILE MĂRUNȚITE DE OUĂ
Cojile mărunțite de ouă vor împiedica melcii și limacșii să se apropie de plantele leguminoase, deoarece corpurile lor gingașe nu suportă caracterul abraziv al acestora. Pe lângă aceasta, cojile de ouă vor oferi calciu și alți compuși nutritivi plantelor dumneavoastră.

3. HÂRTIA ABRAZIVĂ
Așezați bucățelele utilizate de șmirghel în jurul plantelor adorate de limacși. Hârtia abrazivă, precum și cojile de ouă, vor afecta ireversibil pielea fină a acestor moluște.

4. PRINDEȚI LIMACȘII CU AJUTORUL CITRICELOR
Aveți încă un motiv să adunați cojile de citrice pe parcursul iernii, iar primăvara să le răspândiți în regiunea, în care s-au adunat limacșii. Aroma citricelor este foarte ademenitoare pentru limacși și ei se vor aduna din toată zona spre cojile acestora. După aceasta va trebui doar să adunați și să distrugeți acești dăunători.

5. SOLUȚIA SALINĂ
Presărați sare în jurul plantelor dumneavoastră. Ea va usca pielea limacșilor și ei vor muri. Străduiți-vă să nu răspândiți cristalele de sare și pe frunzele plantelor, deoarece astfel le veți provoca arsuri grave.

6. ZAȚUL DE CAFEA
Se recomandă folosirea cafelei măcinate învechite sau a zațului de cafea în calitate de agent stresant și înfricoșător pentru limacși și melci. Pe lângă aceasta, cafeaua reprezintă un îngrășământ excelent pentru plantele de cultură.

7. GĂINILE ȘI RAȚELE
Din când în când permiteți-le păsărilor dumneavoastră domestice să se plimbe prin grădină. Ele vor aduna cu multă plăcere toți limacșii și melcii de pe parcelă.

Distribuiți aceste informații folositoare prietenilor voștri din rețelele de socializare!

 

Spor la grădinărit!

 

Sursa: Sfaturi pentru casă și grădină
Categorii