Aperitive si Gustari

8 motive pentru care ar trebui să mănânci banane. Beneficii fabuloase pentru sanatate! Dacă eşti fumator, trebuie sa reţii punctul 6

 

 

 

 

Stim despre banane ca sunt fructe exotice foarte gustoase si cu beneficii fabuloase pentru sanatate, incepand de la imbunatatirea starii de spirit si a nivelului de energie, pana la stimularea digestiei.

Bananele au un continut substantial de potasiu (aproximativ 400 mg), ceea ce contribuie la o buna functionare a sistemului nervos si a muschilor. Nu au grasimi sau colesterol si contin in jur de 110 calorii.

Iata 8 motive pentru care ar trebui sa consumi banane:

1. Energie

Bananele contin un volum optim de carbohidrati care se transforma in zahar si confera, astfel, energie pentru buna functionare a muschilor.

2. Potasiu

Nivelul sporit de potasiu din banana ajuta sistemul circulator sa alimenteze mai bine cu oxigen intregul organism, in special creierul. In acest fel, ritmul inimii este mentinut la nivel un optim, la fel si hidratarea corpului.

3. Sindromul premenstrual

Bananele au un continut ridicat de vitamina B6, ceea ce regleaza nivelul de glucoza din organism. De aceste proprietati beneficiaza persoanele care au probleme cu stresul si schimbarea de dispozitie, in special femeile care sufera de sindromul premenstrual.

4. Tranzit intestinal

Bananele au un continut ridicat de fibre solubile, care ajuta digestia si restabileste functiile intenstinale, usurand tranzitul intestinal.

5. Stare de bine

Bananele contribuie la eliberarea in organism a unei substante – tritofan – care stimuleaza creierul sa produsa serotonina. Iar serotonina contribuie la aparitia starii de bine.

6. Antifumat

Complexul de vitamine B din banane, precum si celelalte vitamine si minerale, ii ajuta pe cei care vor sa se lase de fumat, intrucat  reduce efectele nicotinei in organism atat fizice, cat si psihice.

7. Anemie

Bananele contin si fier si astfel aceste fructe minune vin in ajutorul celor care sufera de anemie, stimuland productia de hemoglobina.

8. Creier

Potasiul din banane activeaza centrii nervosi si ii ofera creierului energie. Studiile au confirmat faptul ca elevii si studentii care au mancat banane inaintea unui examen au avut rezultate mai bune decat cei care nu au facut-o.

 

Sursa: Bensan Romania
Categorii