
Această prăjitură cu mere și bezea pufoasă este un desert absolut fantastic, cu un gust extrem de fin și o aromă de vară. Are o textură foarte moale, formată din 3 straturi apetisante și fine, care îți lasă gura apă. Încercați această prăjitură superbă, care va fi servită cu succes și pe masa de sărbătoare.
Ingrediente:
| 1 kg | Mere |
| 100 g | Unt |
| 5 bucăți | Ouă |
| 12 linguri | Zahăr pudră |
| 2 Pliculețe | Zahăr vanilat |
| 2 linguri | Amidon |
| 600 ml | Lapte |
| 2 linguri | Coajă de lămâie |
Mod de preparare:
- Într-un bol puneți merele decojite, rase, scurse bine și amestecați-le cu o lingură coajă de lămâie. Aranjați amestecul pe o tavă detașabilă (diametrul 24 cm) unsă cu unt și tapetată cu 2 linguri de zahăr pudră. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp 15-20 de minute.
- Într-un bol mixați gălbenușurile, 5 linguri de zahăr pudră, zahărul vanilat, amidonul cernut și laptele. Fierbeți compoziția obținută într-o cratiță la foc mic, amestecând în continuu, până capătă consistența unei budinci.
- Luați cratița de pe foc, adăugați untul, coaja de lămâie și omogenizați. Turnați budinca peste stratul de mere și dați tava în cuptor pentru încă 20 de minute.
- Într-un bol bateți albușurile, până obțineți o spumă densă, apoi treptat încorporați 5 linguri de zahăr pudră. Puneți bezeaua obținută peste stratul de budincă și dați tava din nou în cuptor pentru încă 20 de minute. Lăsați prăjitura să se răcească timp de 2-3 ore.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!













