Retete de Mancaruri

Ingrediente simple, dar rezultatul – surprinzător! O mâncare caldă si foarte gustoasă

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă rapidă pentru masa de sărbătoare. Și anume frigărui cu aluat foietaj. Chifteluțele pregătite în acest mod sunt suculente și se combină perfect cu aluatul de foietaj copt. Pregătiți frigăruiul în acest mod original, oaspeții vor fi foarte încântați și vor mânca cu mare plăcere.

 

Ingrediente:

500 g Carne tocată
500 g Aluat foietaj
1 bucată Ceapă
3 linguri Sos de soia
0,5 linguriță Sare
0,5 linguriță Piper negru măcinat
2 bucăți Căței usturoi

Mod de preparare:

  1. Pe un tocător de lemn întindeți foaia de aluat foietaj și tăiați fâșii cu lățimea de circa 3 cm.
  2. Într-un bol puneți carnea tocată, adăugați ceapa dată prin răzătoare, sosul de soia, piperul negru, usturoiul pisat, sarea și amestecați bine toate ingredientele.
  3. Luați cu o lingură din compoziția de carne și formați biluțe ( veți obține 20 de biluțe de carne. Transferați câte o fâșie de aluat pe masa curată și cu ajutorul unor bețe pentru frigărui puneți capătul fâșiei de aluat. Apoi puneți puneți biluța de carne și acoperiți cu fâșia de aluat. Continuați procedura cu celelalte 3 biluțe de carne, până finisați și fâșia de aluat.
  4. La final aranjați bețele de figărui într-o tavă de copt cu dimensiunea (40 x 50 cm), unsă cu ulei. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 35 de minute.
  5. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros




Categorii