Bauturi

A folosit matase de porumb pentru a se trata. Beneficiile matasii de porumb

 

 

 

 

Porumbul face parte din lista cu alimente sanatoase, insa nici matasea de porumb nu ar trebui data la o parte. Daca nu stiati care sunt proprietatile matasii de porumb, atunci trebuie sa cititi acest articol.

Beneficiile matasii de porumb:

1. Protejeaza organismul de pietrele la rinichi

Inca din antichitate, oamenii foloseau matasea de porumb pentru a trata bolile renale. Aceasta ajuta la prevenirea formarii pietrelor la rinichi, insa daca deja aveti pietre nu va va fi de prea mare ajutor.

2. Elimina cheagurile de sange:

Deoarece este bogata in vitamina K, matasea de porumb ajuta la eliminarea cheagurilor de sange.

3. Regleaza glucoza din sange:

Exista foarte multe studii care atesta faptul ca matasea de porumb regleaza nivelul de zahar din sange. Prin simplul fapt ca ajuta la cresterea nivelului de insulina si reface celulele pancreatice, putem spune ca este un aliment minune.

4. Echilibreaza nivelul colesterolului:

Nivelul crescut al colesterolului poate fi tinut in frau daca veti consuma matase de porumb. Colesterolul duce de asemenea la formarea mai multor tipuri de boli cardiovasculare, al caror tratament se gaseste in matasea de porumb.

5. Diuretic natural:

Daca veti consuma matase de porumb cu regularitate, apa este eliminata din tesut. De asemenea, porumbul ne poate proteja organismul de aparitia infectiilor urinare.

Cum consumam? Reteta!

Puteti pur si simplu sa mancati matasea de porumb sau puteti sa o fierbeti in apa si sa beti preparatul obtinut. Pentru a-i imbunatati gustul, va recomandam sa adaugati putina zeama de lamaie.

Bautura pe baza de matase de porumb poate fi depozitata intr-un borcan din sticla, departe de lumina soarelui. O puteti pastra o singura zi.

Incercati sa optati pentru porumbul organic, nu alegeti unul tratat cu pesticide.

IMPORTANT: matasea de porumb nu se recomanda in cazul femeilor insarcinate.

 

Sursa: Pentru Suflet
Categorii