Torturi

Această prăjitură cu iaurt, lapte condensat si frișcă se topește în gură! Rapidă, frumoasă și delicioasă, usor de făcut

 

 

Această prăjitură cu iaurt, lapte condensat si frișcă se topește în gură! Rapidă, frumoasă și delicioasă, usor de făcut

 

Ingrediente:

65 g făină
15 g cacao
1/2 linguriță praf de copt
2 ouă de mărime medie
cuțite mici de sare
8 g zahăr vanilat
70 g zahăr
50 ml lapte (la temperatura camerei)

mousse de iaurt:

30 g gelatină
150 ml de apă rece fiartă pentru prepararea gelatinei
400 ml frișcă rece (minim 30% grăsime)
16 g zahăr vanilat sau extract de vanilie
1000 g de iaurt (eu am iaurt grecesc 10% grăsime, puteți lua orice alt iaurt cremos) la temperatura camerei
400 g lapte condensat cu zahăr
50 g cacao pentru copt
100 ml apă clocotită pentru cacao

Mod de preparare:

Amestecă făina albă, cacaoa și praful de copt într-un bol.

Apoi, într-un bol mare, bate ouăle cu un praf de sare și zahăr vanilat până devin pufoase.

Adăugați zahărul în spuma de ou și continuați să bateți.

Apoi, adăugați treptat amestecul uscat cernut și amestecați.

Apoi adăugați laptele și frământați un aluat omogen.

Această prăjitură cu iaurt se topește în gură! Rapidă, frumoasă și delicioasă

Turnați aluatul într-o tavă de copt de 28×18 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Apoi, introduceți-o în cuptorul preîncălzit la 170 °C și coaceți timp de aproximativ 20 de minute.

Această prăjitură cu iaurt se topește în gură! Rapidă, frumoasă și delicioasă

Scoateți baza din cuptor și lăsați-o să se răcească complet.

Între timp, turnați gelatina într-un bol, acoperiți-o cu apă rece și lăsați-o să se umfle.

Într-un alt bol, turnați iaurtul grecesc cu laptele condensat și amestecați.

Într-un alt bol, bateți ușor smântâna și zahărul vanilat.

Amestecă scurt crema de iaurt cu frișca. Încălzește gelatina la microunde timp de 30 de secunde, până se dizolvă.

Apoi amestec-o cu o parte din frișcă.

Această prăjitură cu iaurt se topește în gură! Rapidă, frumoasă și delicioasă

Amestecă rapid o parte din cremă cu gelatina, toarnă-o în restul cremei și amestecă totul.

Apoi, într-un bol mic, amestecă cacaoa cu apa clocotită pentru a obține o pastă groasă.

Această prăjitură cu iaurt se topește în gură! Rapidă, frumoasă și delicioasă

Împărțiți crema de iaurt în două părți. Apoi turnați pasta de cacao într-o parte și amestecați foarte bine.

Așezați blatul într-o formă de tort cu marginea mai înaltă, apoi turnați peste ea alternativ crema de iaurt albă și apoi crema neagră.

Apoi, folosiți o scobitoare pentru a crea modele decorative.

Această prăjitură cu iaurt se topește în gură! Rapidă, frumoasă și delicioasă

Puneți forma la frigider pentru cel puțin 4 ore.

Tăiați cu grijă prăjitura cu iaurt răcită cu un cuțit fierbinte și serviți.

 

Poftă bună!

 

Această prăjitură cu iaurt se topește în gură! Rapidă, frumoasă și delicioasă

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/tsey-yohurtovyy-pyrih-tane-u-roti-shvydko-krasyvo-ta-smachno/

 




Categorii