Sfaturi utile

Acest obicei comun poate conduce la meningita! Toate doamnele si domnisoarele trebuie sa afle asta …

 

 

 

 

Doamnelor, sa ne putem de acord asupra unui aspect: cu siguranta, la un moment dat, v-a trecut pe la urechi mustrarea „sa nu iesi din casa cu parul ud, de abia ai iesit din baie!”.

Ei bine, de cele mai multe ori, aceasta fraza este spusa de o mama sau de o bunica. Asadar, intrebarea ramane: au dreptate, sau e doar un mit?

Conform unor specialisti, acest obicei gresit poate avea repercusiuni nefaste pentru sanatatea ta, incepand de la dureri teribile de cap, pana la meningita.

Iar daca te gandesti ca esti protejata, pentru ca te-ai uscat pe cap cu feonul, da-mi voie sa iti zic ca te inseli: parul poate fi uscat, insa umezeala exista inca in foliculii capilari.

Practic, chiar dupa cateva ore de cand te-ai spalat pe cap, porii sunt inca deschisi, intrucat absorb excesul de apa. Asadar, din cauza acestui proces, sistemul imunitar este expus unor influente nocive. In astfel de situatii, chiar si vantul poate constitui o problema.

Printre cele mai comune consecinte legate de iesitul afara din casa cu parul ud se numara durerile de cap, racelile si inflamatiile sinusurilor.

In anumite cazuri se pot ivi complicatii, ca de pilda inflamarea nervilor musculari responsabili de fata, ori meningita. Si, nu ne intelege gresit, dar inainte de a-i raspunde mamei sau bunicii ca tu stii mai bine ce sa faci, afla ca nu e de glumit cu sanatatea.

 

Sursa: Secretele
Categorii