Bauturi

Acesta este ceaiul care dizolvă pietrele la rinichi „într-o singură zi” – Ce conține și cum trebuie băut? Pietrele la rinichi – de ce apar și cum le eliminam?

 

 

Acesta este ceaiul care dizolvă pietrele la rinichi „într-o singură zi” – Ce conține și cum trebuie băut? Pietrele la rinichi – de ce apar și cum le eliminam?

 

Pietrele la rinichi (litiază renală, nefrolitiază) sunt depozite dure din minerale și săruri care se formează în rinichi. Pietrele la rinichi au multe cauze și pot afecta orice parte a tractului urinar – de la rinichi la vezica urinară.

Pietrele la rinichi sau calculii renali se dezvoltă din săruri şi minerale care sunt transportate de urină. Există însă diverse metode de tratament pentru eliminarea sau distrugerea acestora, fără disconfort major.

Cum scapi de pietrele la rinichi?

Una din cele mai populare metode de eliminare a pietrelor la rinichi este infuzia de pătrunjel. Se pune la fiert o legătură de pătrunjel verde mărunțit într-un litru de apă. Se lasă pe foc 10 minute, apoi se răcește și se strecoară. Se bea câte o ceașcă de infuzie zilnic, timp de 3-4 săptămâni.

Ceaiul de pătrunjel are un efect de curățare extraordinar. Elimină rapid nisipul și alte substanțe toxice care s-au depus pe rinichi de-a lungul timpului.

O altă rețetă de ceai de pătrunjel

Se pune la fiert un litru de apă în care se adaugă 250 g rădăcină de pătrunjel curăţată şi tocată mărunt sau dată pe răzătoare. Când fiertura scade la o cană, se strecoară lichidul şi se împarte în trei ceşcuţe.

O ceşcuţă de lichid se ia dimineaţa, pe stomacul gol, a doua ceşcuţă se ia după-amiaza şi a treia seara, pe stomacul gol. În timpul zilei nu se mănâncă absolut nimic. Până a doua zi, piatra se transformă în nisip şi se poate vedea cum se depune în urină. Tot tratamentul durează o zi.

Ceaiul de pătrunjel combate retenția de apă

Încearca ceaiul de pătrunjel și organismul tău va elimina apa în exces și toxinele.

Este o băutura ideală pentru cei care se confruntă cu retenția de apă, curăță sângele, ajută la intensificarea arderilor și face minuni pentru imunitate, fertilitate, sistemul nervos și cel osos. Nu uita că este foarte important să ceri și părerea medicului.

Atunci când suntem extrem de combativi şi de dornici de a avansa, dar suntem frânaţi de anumite persoane din anturajul nostru, ne aflăm în pericolul de a avea gânduri de nemulţumire, mânie şi chiar agresivitate faţă de aceste persoane.

Activitatea noastră, pe care o vrem impetuoasă, se derulează cu teamă, cu angoase şi lipsă de entuziasm

Acestea duc la blocaje energetice în zona colecistului, care, deseori, pot degenera în boală severă. Calculii biliari mai pot apărea şi atunci când nu suntem suficient de hotărâţi, când ezităm prea mult într-o activitate, când ne lipseşte curajul. Mentalul nostru este populat de gânduri negative, iar supărarea şi agresivitatea ne rod deopotrivă.

Concluzie: Pentru a nu face pietre la fiere, trebuie să avem mare atenţie la lumea gândurilor pe care le întreţinem. Trebuie să învăţam să ne stăpânim emoţiile în ciuda situaţiilor contrariante pe care le putem întâlni. Şi nu în ultimul rând, să încetăm să mai judecăm şi să mai acuzăm pe cei care ne stau în cale. Fiecare persoană pe care o întâlnim are rostul ei şi nu întâmplător a intrat în viaţa noastră.

Ceai de patrunjel pentru slabit | Qbebe.ro

Pietrele la rinichi sunt consecinţele unui exces de autoritate

Problemele la rinichi, în special, pietrele, indică faptul că nu exprimăm ceea ce simţim. De regulă, un exces de autoritate şi nevoia de a-i controla pe ceilalţi cauzează tensiuni care se răsfrâng negativ asupra sănătăţii rinichilor.

De asemenea, putem întâlni astfel de probleme când nu prea ştim ceea ce vrem de la viaţă, nu ne putem decide asupra unui drum pe care să îl urmăm şi trăim în incertitudine. Acest mod de viaţă generează complexe de inferioritate şi, inconştient, avem convingerea că nu suntem în stare să fim fericiţi, că nu putem avea succes în acţiunile noastre.

Urmarea este o revoltă permanentă şi de cele mai multe ori inconştientă împotriva noastră înşine sau a celor din jur, o atitudine critică şi sentimentul că trăim o injustiţie

Concluzie:

Chiar dacă ne este teamă că am putea să-i rănim pe ceilalţi, trebuie să ne exprimăm corect trăirile interioare, să ne acceptăm emoţiile, să ne acceptăm exact aşa cum suntem. Trebuie să încetam să mai avem sentimentul de neputinţă şi trebuie să căutăm drumul nostru, cel care ni se potriveşte şi care ne defineşte.

Cum putem scapa de pietrele la rinichi?

  1. Hidratarea: Consumă multă apă pe parcursul zilei pentru a dilua concentrația de substanțe care cauzează formarea pietrelor la rinichi și a ajuta la eliminarea acestora.
  2. Dieta: Redu alimentele bogate în oxalați (de exemplu, spanac, sfeclă, ciocolată), sodiu și proteine animale. Alege alimente bogate în calciu, magneziu și potasiu, deoarece acestea pot ajuta la prevenirea formării pietrelor la rinichi.
  3. Medicamente: Anumiți agenți precum citratul de potasiu sau citratul de magneziu pot fi utilizați pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi. Aici, va veti lua tratamentul corespunzator doar de la medic, nu de pe internet, nu de pe siteuri, nu de pe facebook. Credeti-ma, va doresc binele cand va spun asta 
  4. Terapia cu unde de șoc extracorporeală (ESWL): Este o procedură neinvazivă în care undele de șoc sunt direcționate spre pietrele la rinichi pentru a le fragmenta în bucăți mai mici, care apoi pot fi eliminate prin urină.
  5. Ureteroscopia: Este o procedură minim invazivă în care un ureteroscop (un tub subțire cu o cameră video) este introdus prin uretră și vezică până la rinichi pentru a localiza și extrage pietrele.
  6. Nefrolitotomia percutanată (PCNL): Este o intervenție chirurgicală în care un tub subțire este introdus prin piele, direct în rinichi pentru a extrage pietrele.
  7. Intervenție chirurgicală deschisă: În cazuri rare și complicate, pietrele la rinichi pot fi îndepărtate prin intervenție chirurgicală deschisă.
  8. Remediile naturiste: Unele plante medicinale, cum ar fi pătlagina, coada-calului sau busuiocul, sunt cunoscute pentru a ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi. Si aici, in ciuda eficientei lor si faptului ca sunt o mare fana a tratamentelor naturiste, faceti totul in colaborare cu medicul dvs.
  9. Mișcare și exerciții fizice: Activitățile fizice și mișcarea regulată pot stimula mobilitatea pietrelor la rinichi și pot ajuta la eliminarea lor.
  10. Controlul greutății: Menținerea unei greutăți sănătoase poate reduce riscul de dezvoltare a pietrelor la rinichi.

Este important să consulți un medic înainte de a încerca oricare dintre aceste metode, deoarece eficacitatea lor poate varia în funcție de tipul și dimensiunea pietrelor la rinichi, precum și de starea generală de sănătate a pacientului.

 

 Sursă
Categorii