Checuri

Aceste găuri în pandișpan au o misiune specială! Doar priviți ce a ieșit!

 

 

 

 

Doriți să pregătiți un tort delicios cu cremă fină, dar nu vă iese? Aveți mari bătăi de cap, pentru prepararea torturilor stratificate? Vă venim în ajutor cu niște idei fenomenale, cum puteți prepara un tort găurit ”Poke cake”. De fapt, acesta este un blat copt, cu găuri pe toată suprafața, care se umple cu cremă, ciocolată, gem sau caramelă. Apoi este iarăși acoperit cu cremă, glazură sau budincă.

Perfectă este combinația contrastantă a culorii blatului cu cea a umpluturii.

 

  Tort de ciocolată cu cremă de lapte

 

Ingrediente:

PENTRU PANDIȘPAN 

– 5 ouă

– 150 g de zahăr

– 100 ml de lapte

– 100 ml de ulei

– 2 lingurițe praf de copt

– 2 linguri pudră de cacao

– 400 g de făină

 PENTRU CREMĂ

– 350 ml de lapte

– 20 g de gelatină

– 250 g de unt

– 10 g de zahăr vanilat

– 350 g de lapte condensat

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți pandișpanul: separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă cu vârfuri stabile.

2. Într-un vas aparte, bateți gălbenușurile cu zahărul. Adăugați laptele și untul. Amestecați.

3. Cerneți într-un bol făina cu praful de copt și pudra de cacao. Adăugați ingredientele uscate în amestecul cu gălbenușuri. Amestecați.

4. Adăugați spuma de albușuri în aluat și amestecați cu grijă, folosind o spatulă.

5. Tapetați o formă dreptunghiulară de copt cu hârtie și turnați în aceasta aluatul. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 160 grade, pentru 40-50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

6. Pregătiți crema: înmuiați gelatina în apă. Când aceasta se va umfla, adăugați-o în vasul cu 100 ml de lapte. Amestecați.

7. Bateți untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul vanilat și 250 ml de lapte fierbinte. Lăsați amestecul să se răcească, apoi dați-l la frigider pentru 20 de minute.

8. Scoateți crema din frigider și iar bateți-o, până obțineți o masă omogenă și pufoasă. Adăugați laptele condensat și laptele cu gelatină. Amestecați bine crema, folosind un tel sau mixer.

9. Faceți găuri pe toată suprafața blatului răcit (la temperatura camerei). Umpleți găurile cu cremă, folosind un sac pentru patiserie. Ungeți suprafața pandișpanului cu crema rămasă și presărați cu fărâmituri de blat. Dați tortul la frigider pentru 1 oră.

10. Tăiați tortul de-a lungul găurilor.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul
Categorii

loading...
error: Content is protected !!