Flori si gradina

Aceste plante te pot ajuta să scapi de tânţari!

 

 

 

 

Cine poate suferi ţânţarii? Nimeni, evident, excepţie făcând probabil păsările şi liliecii.12-plante-care-tin-tantarii-la-distanta-iarba-mateiTeai săturat ai acele insecte enervante peste tot în jurul tău, în casă, în curte , tebântuie în timp ce încerci faci un grătar liniştit cu familia şi prietenii, sau doar se bucuri de aer liber? Bine ai venit în club!

Cu toate acestea, ce anume îi atrage spre noi, mai exact? Există oameni care emit un anumit tip de miros pe placul aceste dăunătoare. De exemplu, aşa se explică de ce ţânţarii au tendinţa de a merge după cei care transpiră foarte mult.

Cu toate acestea, din fericire, sunt şi mirosuri pe care ţânţarii cu siguranţă le urăsc. Există plante cu arome puternice, pe care le puteţi pune în grădina pentru a îndepărta insectele. Fiecare dintre aceste opţiuni pot fi îmbunătăţite în mod semnificativ, nu doar prin plantarea lor în grădina sau ghivece, dar la fel de bine le puteţi fre

ca frunzele pe piele, protejânduva astfel, chiar dacă părăsiţi grădina.

ROINIŢA: face parte din familia mentei şi are un miros puternic. Este destul de bună pentru a ţine la distanţă ţânţarii. Ai grijă, totuşi, Roiniţa este o plantă foarte invazivă.

IARBA MÂŢEI: are în compoziţie o substanţă (nepetalactonă), care face o treabă fantastică la respingerea insectelor, însă atrage felinele!

BUSUIOCUL: Busuiocul este destul de periculos pentru larvele de ţânţari, aşa orice ţânţar care ştie ce e bine pentru el, va sta departe.

LAVANDANouă, oamenilor, ne place mirosim a lavandă. Insectelor? Nu atât de mult. În plus, pe lângă ţânţari, lavanda ţine la distanţă şi moliile. Această plantă, în mod special, este foarte eficientă împotriva insectelor, dacă o frecaţipe piele.

MENTA: este un remediu cunoscut împotriva ţânţarilor, iar sub formă de ulei, poate ucide larvele unui număr mare de specii de insecte.

SALVIA ŞI ROZMARINUL: Am pus aceste 2 plante împreună, deoarece sunt cele mai eficiente atunci când sunt amestecate. Dacă intenţionezi faci un foc de tabăra sau un grătar, aruncă un pic de salvie şi rozmarin în foc. Atâta vreme cât eşti aproape de fum, insectele vor sta departe. Pe lângă beneficiile enumerate, au avantajul miros frumos pe pielea noastră.

Serile placute pe care le petreci cu prietenii pana tarziu nu vor mai fi tulburate de bazaitul unor musafiri nepoftiti. Asta numai daca ai avut grija sa asezi in casa vase cu regina noptii, garofite sau petunii. Parfumul lor va convinge tantarii sa faca drum intors afara din locuinta.

Maghiran, menta, cimbru, busuioc, marar… Iata lista plantelor aromatice pe care te poti baza ca te vor scapa de vizitatorii nepoftiti. Cresc din abudenta in balcoanele scaldate in soare. Asa devin o adevarata armata vegetala impotriva „invadatorilor”.

Lamaiul

Nimic mai amenintator pentru tantari decat aroma lamaiului. Soiurile acide de lamai sunt mai usor de crescut in apartament si formeaza si o bariera olfactiva eficienta contra invaziei tantarilor. Cu cat este mai cald afara, cu atat lamaiul va emana un miros mai puternic.

 

 

Imagini pentru regina noptii

Sursa: Dot.RoBlogul de la Mare
Categorii