Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Aduc noroc în NOUL AN! Alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion

 

 

 

 

Se spune că dacă în noaptea dintre ani ai pe masă struguri, pește, fructe rotunde și legume verzi și nu-ți mai trebuie nimic. Anul viitor vei avea noroc, sănătatea va fi la cote maxime, iar pe plan financiar lucrurile vor sta cum nu se poate mai bine, scrie clickpentrufemei.ro.

Pregătirile pentru masa de Revelion sunt în toi. Dacă te gândești să faci frigărui cu carne de pui, te sfătuiesc să alegi alt fel de mâncare pentru noaptea dintre ani. E bine să pui orice pe masă, în afară de carne de pasăre, în special de pui. Se spune că acesta alungă norocul din casă și nu te lasă să privești spre viitor. Dimpotrivă, te ține captivă în trecut, din cauza obiceiului de a scărmăna cu ghearele pământul spre înapoi.

Mănâncă cereale dacă vrei să trăiești mult. În noaptea de Revelion, masa festivă trebuie să cuprindă și ceva cereale, cum ar tăițeiimacaroanele, orezulorzul, pentru că acestea sunt surse bogate în fibre. În cultura asiatică, cerealele simbolizează o viața lungă, mai ales dacă alegi să consumi tăiței cât mai lungi.

Pune pește pe masă, pentru abundență. „Nicio masă fără pește” este o zicală valabilă și pentru masa de Revelion. Peștele simbolizează abundența, cu condiția să fie consumat întreg și nu feliat sau în bucăți, altfel vei avea parte de noroc cu porția.

Rodiile pe masa de Revelion aduc noroc. Acest obicei provine din Turcia, unde se crede că rodia consumată în noaptea dintre ani îți asigură o doză consistentă de noroc pentru tot anul următor. Cultura turcească „vede“ în rodie și în culoarea acestui fruct inima unui om sănătos.

Fructele rotunde simbolizează prosperitatea. Le mănânci sau nu, e bine să ai pe masă fructe rotunde. Citrice, mere, rodii, orice fruct au forma rotundă are un loc de cinste la masa de Revelion. Acestea mențin sănătatea, îmbunătățesc vitalitatea și atrag ca un magnet prosperitatea.

Legumele verzi aduc bani. Neapărat, pune pe masa de Revelion și legume verzi, pentru că această culoare simbolizează banii. Ca să ai spor la bani și sănătate în același timp alege să faci garnituri de salate cu ceapă verde, cu foi de salată, spanac, castraveți. Verzi să fie.

trebuie să fie pe masă 12 boabe de struguri, pentru 12 luni cu belșug. În noaptea dintre ani savurează nu mai puțin de douăsprezece boabe de strugure, ca să ai noroc tot anul viitor. Strugurii aduc noroc și se spune că dacă îi mănânci chiar la miezul nopții, vei avea în toate lunile anului următor belșug și sănătate.

 

Imagini pentru Новогодний прием пищи

 

Sursa:  Publika
Categorii