Flori si gradina

Afidele, păduchii plantelor. Iodul și laptele au alungat afidele de pe trandafirii mei! Tratamente eficiente, ușor de preparat si pentru pomii fructiferi

 

 

 

Cele mai respingătoare și longevive dintre toți dăunătorii sunt afidele. Afidele capturează grădina și este foarte dificil să scapi de ele. Adineauri am scăpat de afide și am o grădină extraordinar de frumoasă, dar, trece o săptămână și insectele dăunătoare sunt din nou pe trandafirii mei, de parcă nici nu au dispărut. Pe fiecare frunză, pe fiecare floare, pe fiecare trandafir. Evident, aspectul era complet ruinat Așa că a trebuit să muncesc din greu până am găsit un mod eficient de a scăpa de afide.

 

Ce trebuie să aveți pentru a lupta împotriva afidelor:

– un flaconaș de iod

– 100 ml de lapte

Loading...

– 1 l de apă

– o pompiță

– sticlă de plastic de 2 l cu pulverizator

Ce trebuie să faceți:

1. Turnați în sticla cu pulverizator 1 l de apă. Colectați într-o pompiță 0.5 ml de iod și îl turnați-l în lapte, apoi amestecați-l. Laptele va dobândi o nuanță gălbuie.

2. Turnați amestecul de lapte în sticla cu pulverizator, unde este deja turnat 1 l de apă. Agitați sticla și puteți începe să pulverizați trandafirii și alte plante care au afide.

Această soluție combate eficient nu numai afidele, ci este și o prevenire excelentă împotriva fungii. Plantele de roșii, de asemenea, sunt tratate de fitoftoroză, datorită acestei soluții.

 

Alte metode bio de înlăturare a afidelor:

Preparatul contra afidelor conține ingrediente deja existente în fiecare gospodărie, așa că este aproape gratis de pregătit.

Rețeta și modul de aplicare al insecticidului sunt explicate pentru cei interesați.

Aveți nevoie de o sticlă de plastic,

de un PET de 5 litri,

de 5 linguri de bicarbonat,

5 linguri săpun lichid sau chiar detergent de vase,

5 linguri de boia iute sau chiar ardei iuți din anii anteriori roșii uscați,

o căpățână de usturoi.

Se curăță fiecare cățel de usturoi, se zdrobește  – nu se pisează, și se adaugă în bidon cu restul ingredientelor. Se umple recipientul cu apă și se lasă la macerat minim 24 de ore, după care se strecoară și se stropesc plantele afectate de câte ori este necesar până dispar dăunătorii.
Amestecuil contra păduchilor plantelor poate fi folosit cu succes și împotriva atacurilor la fel de păguboase ale păienjenilor sau furnicilor.

Tratamentele contra păduchilor plantelor sunt diverse. Dacă nu doriți să folosiți chimicale, atunci puteți apela la una dintre soluțiile următoare:

Păduchii plantelor – combatere. Cimbrul și levănțica – inamicii afidelor
Plantați o tufă de cimbru și levănțică în apropierea trandafirilor. Aceste plante combat atacul afidelor având mirosuri care le îndepărtează.

Păduchii plantelor – combatere. Ceaiul de cimbru sau de levănțică
Preparați ceaiuri din cimbru, levănțică (foarte concentrat) sau ardei iute. Soluția o pulverizați pe plantele atacate de păduchi. Pentru a vedea primele efecte este nevoie să efectuați două-trei stropiri.
Păduchii plantelor – combatere. Spirtul acționează contra afidelor
Faceți un ”duș” cu apă amestecată cu alcool sanitar (o parte alcool, două părți apă). Soluția alcoolizată omoară ouăle și larvele mici și este un bun tratament în prima fază a atacului afidelor. Pentru mai multă siguranță, repetați tratamentul de câteva ori, la interval de două zile.

 

 O grădină frumoasă să aveți!
Categorii