Remedii naturiste

Ai așa ceva la baza unghiei, pe degete, se numește lunula și arată un indiciu prețios despre sănătatea ta, uite ce înseamnă dacă și a ta arată așa

 

 

 

 

Macrolunula: acesta apare atunci când lunula crește în dimensiuni. Pentru persoanele care au strămoși indieni, acesta este un lucru normal, dar pentru ceilalți, indică un dezechilibru endocrin, cum ar fi hipertiroidismul.

Microlunula sau anolunula este specifică persoanelor de descendență africană, ce poate indica: arteroscleroza cardiovasculară, boli cromosomiale, boli endocrine, lipsa de fier, anemie, malnutriție, HIV, insuficiență renală, artrita reumatodia.

Uneori, lunula își schimba forma, de la semilună la dreptunghi sau triunghi. Aceasta poate indica: sindromul Turner, ce provoacă diformități, durere și disconfort. E o problemă ereditară. În plus, mai poate indica probleme cromosomiale, cum sunt sindromul Down, sindromul Edward, sau traume la nivelul unghiilor.

Lunula trebuie să fie de culoarea fildeșului, un pic albăstruie pentru cei cu tenul mai închis. Iată ce indică alte culori:

– puncte roșii: alopecie, vitiligo sau psoriazis.

– colorare albastră: apare la tratamentele cu Exlax, chimioterapie, medicamente anti HIV.

– colorare galbenă: apare în urma expunerii la insecticide și pesticide.

– colorare în alb: apare adesea ăn cazul pacienților cu insuficiență renală, ciroză, insuficiență cardiacă, diabet sau sindrom nefrotic.

 

Sursa
Categorii