Stiri

Albinele au fost declarate cele mai importante ființe de pe planetă

 

 

 

Harnicutele albine au fost declarate cele mai importante fiinte vii de pe aceasta planeta, se arata in concluziile Earthwatch Institute la intalnirea Royal Geographic Society din Londra.

Albinele se afla pe lunga lista a speciilor aflate pe cale de disparitie, cu o scadere a populatiei de aproape 90% iar acesta este un pas foarte important deoarece 70% din productia noastra alimentara se bazeaza pe albine, iar daca acestea dispar, toata fauna va disparea odata cu ele.

Albinele sunt cruciale pentru pastrarea echilibrului ecologic si a biodiversitatii in natura si ofera unul dintre cele mai recunoscute servicii ecosistemice, adica polenizarea, care permite producerea de alimente.

Loading...

In acest fel, acestea protejeaza si mentin ecosistemele, speciile de animale si plante si contribuie la diversitatea genetica si biotica.

Daca albinele dispar, oamenii mai au 4 ani de trait ~ Albert Einstein ~

Albinele actioneaza, de asemenea, ca indicatori naturali ai starii mediului. Prezenta, absenta sau cantitatea acestora ne spune cand ceva este in neregula cu mediul inconjurator si daca este necesara o anumita actiune.

Prin respectarea dezvoltarii si sanatatii albinelor, este posibil sa se constate schimbarile din mediu si sa se implementeze masurile de precautie necesare la timp.

Albinele sunt indicatorul ecosistemelor care functioneaza bine ~ José Graziano da Silva, Director-General of the Food and Agriculture Organization ~

Cantitatea de culturi care depinde de polenizatori s-a triplat in ultimele cinci decenii, iar albinele joaca un rol important in raport cu domeniul de productie agricola. Polenizarea eficienta creste cantitatea de produse agricole, imbunatateste calitatea acestora si imbunatateste rezistenta plantelor la daunatori.

Plantele cultivate care depind de polenizare sunt o sursa vitala de venit pentru fermieri, in special fermierii mici si fermele detinute de familii din tarile in curs de dezvoltare. Mai mult, acestia ofera locuri de munca si venituri milioane de oameni, scrie authenticmagazine.com.

Extinctia lor la sol este o problema extrem de serioasa si este cauzata in mare parte de pesticide, defrisari si lipsa florilor.

In plus, Centrul de antreprenoriat in apicultura al Universitatii Mayor (CeapiMayor) si Corporatia Apicol din Chile (Cach) au realizat un studiu cu sprijinul Fu-ndatiei pentru Inovare Agrara (FIA), care a constatat ca albinele sunt singurele vieti care nu poarta orice tip de agent patogen.

Activistii avertizeaza ca ar trebui sa fim mult mai atenti cu natura, sa interzicem pesticidele si sa le inlocuim cu o alternativa mai sanatoasa, deoarece timpul se scurge rapid si ne putem trezi intr-o situatie ireversibila.

Numeroase celebritati de pe mapamond s-au alaturat acestor eforturi de sustinere a albinelor. Cunoscutul actor, Morgan Freeman, si-a transformat proprietatea de aproape 50 de hectare din Mississippi intr-un imens sanctuar pentru albine, amintindu-ne astfel ca acestea sunt fu-ndamentul cresterii planetei si anume vegetatia.

 
Categorii