Bauturi

Alimente indicate pentru piele, păr și unghii

 

 

 

 

Știați că morcovii, pe lângă faptul că vă ajută să aveți un bronz perfect, sunt buni pentru piele deoarece o hrănesc și o repară? Morcovii ajută și la creșterea și regenerarea părului.

 

Legume verzi

Legumele precum spanacul, varza, napii sau altele, sunt surse importante de vitamina A, B, C și zinc. Aceștia sunt nutrienții necesari pentru piele, pentru regenerarea și menținerea sănătății epidermei, dar și pentru păr și unghii. Iar vestea bună este că avem o multitudine de legume delicioase de unde putem alege.

Boabe

Sunt bogate în fier, biotină și proteine. Vă recomandăm să introduceți în dietă boabele de fasole roșie și de linte. Astfel de legume sunt esențiale pentru un păr și unghii puternice, conținutul lor de biotină ajutând la creșterea și regenerarea lor.

Cereale integrale

Ovăzul, grâul, orezul integral și varza de Bruxelles conțin mulți antioxidanți care luptă cu radicalii liberi, ce au efect dăunător la nivel de piele și păr. Cerealele integrale conțin siliciu, un mineral care ne ajută să avem un păr puternic și sănătos.

Imagini pentru suc de morcovi

Nuci

Nucile braziliene sunt cele mai bune. Dar, dacă nu găsiți așa ceva în magazine, nu-i nimic, orice fel de nuci sunt bune. Ele sunt bogate în seleniu, mineral care ne ajută să avem un scalp sănătos (luați aminte dacă aveți probleme cu mătreața). În plus, este și un antioxidant care ajută sistemul imunitar și previne cancerul de piele. Nucile sunt o sursă de acizi grași Omega-3, care ne ajută să avem un păr sănătos și lucios.

Pătrunjel

Această plantă aromatică se folosește în multe rețete, datorită aromei sale. Este o sursă importantă de calciu, potasiu și magneziu. Are o misiune extrem de importantă: menține sănătatea vaselor de sânge (mai ales cele capilare). Vă va face să aveți o piele radiantă de sănătate. Puteți să și beți suc de pătrunjel (câteva fire de pătrunjel, două căni cu apă și zeama de la o lămâie) pe stomacul gol, de-a lungul unei zile.

Morcovi

Sunt bogați în vitamina A și antioxidanți. De aceea vi-i recomandăm pentru păr, ajută la creșterea și regenerarea lui, dar și pentru piele, împiedicând îmbătrânirea ei prematură. Rolul morcovilor este de a hrăni și a repara. Dacă beți suc de morcovi în fiecare zi, veți vedea rezultatele în câteva săptămâni.

Castraveți

Sucul de castraveți are dublu efect pentru păr: îl ajută să crească și previne căderea lui, datorită conținutului de sulf și siliciu. Dacă îl combinați cu sucul de morcovi sau de țelină, veți vedea o îmbunătățire considerabilă la nivel celular.

Alfalfa (lucernă)

Este bogată în potasiu, calciu, fosfor, enzime și clorofilă. Se poate combina cel mai bine cu morcovi (de exemplu, dați pe răzătoare, în salată). Alfalfa este bună pentru păr și piele, îmbunătățește regenerarea celulară și elimină toxinele și grăsimile care afectează sănătatea cuticulelor.

 

Sursa : Doza de Sănătate
Categorii