Sfaturi utile

Alimente sănătoase, recomandate de medic, care vă detoxifiază și vă curăță corpul în mod natural în fiecare zi

 

 

Alimente sănătoase, recomandate de medic, care vă detoxifiază și vă curăță corpul în mod natural în fiecare zi

 

Majoritatea oamenilor trăiesc într-o lume în ritm rapid, mereu în grabă, cu insuficient timp pentru a urma cu atenție o alimentație sănătoasă. Drept urmare, ne umplem fără sens corpurile cu alimente care provoacă multe daune și pun presiune asupra organelor noastre.

Am făcut o listă de alimente sănătoase pe care le poți integra cu ușurință în alimentația ta zilnică, care îți vor detoxifia și curăța în mod natural corpul de toxinele la care suntem expuși zilnic. Câte dintre acestea ai deja în meniu?

1. Sfecla roșie

Această rădăcină extrem de benefică conține fier, calciu și un tip de antioxidant numit betaină, care este un pigment vegetal responsabil pentru culoarea roșie caracteristică. Betaina îmbunătățește structura celulară și repară și regenerează celulele ficatului nostru (principalul centru de detoxifiere al organismului). Ficatul vă apără organismul de toate toxinele la care sunteți expus, așa că adăugarea unei legume naturale detoxifiante va ajuta foarte mult.

Sfat: Preparați la abur sau fierbeți bulbul roșcat cu tot cu coajă pentru a reține toți nutrienții vitali. Coacerea și fierberea sunt, de asemenea, opțiuni delicioase pentru o garnitură. Folosirea sfeclei crude pentru un smoothie sănătos devine din ce în ce mai folosită în întreaga lume. De asemenea, le puteți rade (crude) într-o salată.

2. Ceapa si usturoiul

Ambele conțin flavonoide care ajută la producerea de glutation, unul dintre cei mai puternici antioxidanți ai ficatului. Ele stimulează ficatul să producă enzime de detoxifiere care filtrează deșeurile toxice din sistemul digestiv. În plus, iau o parte din povara acestui organ muncitor și au proprietăți puternice antibacteriene, antiparazitare și imunostimulatoare.

Sfat: Orice dietă de detoxifiere trebuie să includă aceste 2 ingrediente. Usturoiul crud sau tras puțin la tigaie poate fi un adaos grozav la o salată. Un biscuit sănătos cu usturoi prăjit de casă este o gustare excelentă de detoxifiere pentru ziua ta plină.

3. Legume cu frunze închise la culoare

Frunzele verzi închise la culoare oferă tractului digestiv un impuls detoxifiant datorită clorofilei. Acest pigment vegetal este responsabil pentru consumul de lumină în procesul de fotosinteză, care creează energie. Dar, în afară de asta, are capacitatea de a se conecta cu toxine și alți radicali liberi pentru a le transforma în materiale neutre. De asemenea, curăță metalele grele care se acumulează în corpul nostru.

Clorofila are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și alcalinizează organismul pentru a ajuta la eliminarea acidității din fluidele corpului.

Sfat: Alimentele pe care le consumăm în fugă zilnic sunt marea majoriitate aciditate, așa că asigurați-vă că bucătăria dvs. este plină cu spanac organic, kale și alte verdețuri cu frunze închise la culoare. Adăugați iarbă de grâu la smoothie-uri sau sucuri. Pregătiți o supă delicioasă de spanac sau mâncați kale cu ulei de măsline și condimente.

4. Apă cu lămâie.

Citricele sunt excelente pentru sistemul digestiv, deoarece sunt bogate în vitamina C și sunt bogate în antioxidanți. Acest compus puternic activează enzimele hepatice pentru a ajuta la transformarea toxinelor într-o formă solubilă în apă și produce calciu. Aceasta înseamnă că toate toxinele pot fi ușor eliminate din corp.

Sfat: Începeți-vă ziua cu un pahar de apă caldă amestecată cu sucul unei lămâi sau lime, un praf de sare de mare și puțină miere sau sirop de arțar. Bea acest amestec pe stomacul gol pentru a-ți crește nivelul de energie și vei obține o digestie mai bună și o piele mai frumoasă.

5. Semințe și nuci

Dacă nu te poți opri din mâncat diverse gustări, asigură-te că sunt sănătoase. Păstrați întotdeauna la îndemână o pungă cu nuci și semințe, cum ar fi migdale, nuci, semințe de in sau semințe de floarea soarelui.

Un aport regulat de migdale te va ajuta să scapi de toate depozitele de grăsime care se acumulează în jurul ficatului.

Nucile mențin un nivel ridicat de arginină acidă, care ajută ficatul să detoxifice amoniacul. De asemenea, sunt grozave pentru a ajuta creierul să funcționeze mai bine.
Semințele de in îți stimulează starea de spirit. Odată măcinate, acestea furnizează fibre pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din tractul intestinal. În plus, fibrele de in suprimă pofta de mâncare și ajută la pierderea în greutate.
Semințele de floarea soarelui furnizează magneziu, un mineral care menține nivelul normal al tensiunii arteriale, ajută la menținerea unui ritm cardiac constant și crește lipoliza (procesul prin care organismul eliberează grăsimea din depozitele sale).

6. Iaurt

Iaurtul este bogat în probiotice și oferă bacterii sănătoase pentru a întări flora naturală a tractului, ajutând digestia și întărind răspunsul imunitar al organismului. Practic, iaurtul aduce bacterii bune în intestin pentru a porni digestia și pentru a vă ajuta să scăpați de toxine.

Sfat: Evitați iaurturile „fără grăsimi” sau „cu conținut scăzut de grăsimi”, deoarece conțin mult zahăr. Alege iaurturi cu culturi vii sau active.

7. Păpădie sau ceai verde

Păpădia ajută ficatul prin forțarea și filtrarea toxinelor și a deșeurilor din sânge. Ceaiul verde are mult mai mulți antioxidanți decât ceaiurile negre, în ciuda faptului că toate provin din aceeași plantă. Cofeina conținută în ceaiul verde conferă acestei băuturi energizante un efect diuretic, care ajută la ameliorarea umflării prin contracararea retenției de apă.

Sfat: Preparați-le pentru a face un ceai simplu, detoxifiant, care vă menține cald și sănătos în zilele reci.

8. Ghimbir

Ghimbirul este un ingredient bine cunoscut care reduce balonarea, menține funcționarea colonului și elimină deșeurile și toxinele dăunătoare. Ajută la eliminarea gazelor și a grețurilor asociate. Ghimbirul ajută și îmbunătățește producția de acid din stomac, care la rândul său ucide paraziții și ne protejează corpul de infecții. De asemenea, face ca sucul digestiv să curgă, ceea ce vă ajută sistemul digestiv să fie mai eficient. Această rădăcină magică stimulează metabolismul și susține funcționarea ficatului pe tot parcursul zilei.

Sfat: Există mii de moduri în care poți folosi ghimbirul. Încercați ceaiul de ghimbir cu miere și lămâie sau adăugați-l la smoothie-uri, salate, supe sau orice altceva gătiți sau coaceți!

9. Morcovi

Morcovii sunt bogați în glutation și sunt una dintre cele mai puternice legume de detoxifiere. De asemenea, sunt bogați în beta-caroten și vitamina A. Morcovii au mari beneficii cardiovasculare și ajută la îmbunătățirea funcției imune generale.

Sfat: O modalitate de a-ți detoxifia organismul este să stai departe de orice alimente procesate pentru o zi sau două. Mestecând morcovi și alte legume crude și consumând suc proaspăt de legume de câteva ori pe zi te va ajuta să elimini multe toxine. Adaugă la asta ceai verde sau frunze de păpădie și ești gata.

10. Castraveți

Cate calorii are un castravete | calorii castravete - YVE.ro
Castraveții primesc rareori atenția pe care o merită, deși sunt plini de beneficii. Un astfel de beneficiu este detoxifierea organismului, deoarece susțin tractul digestiv și curăță ficatul. Ne ajută să rămânem hidratați și sunt un diuretic natural, ceea ce înseamnă că ajută organismul să producă mai multă urină pentru a elimina toxinele și deșeurile din sânge și intestine.

Sfat: Castraveții reduc, de asemenea, balonarea și retenția inconfortabilă de apă, ceea ce este un motiv excelent pentru a consuma mai mult.

Suc de curățare a colonului de casă pentru a elimina toxinele și paraziții

Adăugați o linguriță de sare de mare într-un pahar cu apă caldă și amestecați-l cu suc de mere, ghimbir și suc proaspăt de lămâie. Excesul, păstrați-l în frigider. Ori de câte ori ți-e sete, bea un pahar.

 

Sursa




Categorii