
Muschiu de porc cu ciuperci in sos de branza gorgonzola
Ingrediente:
- 800 g muschi de porc
 - 350 g ciuperci tocate
 - 150 g brânză gorgonzola
 - 500 ml de smântână de gătit
 - 100 ml vin alb
 - 3-4 catei de usturoi
 
pentru marinata:
- 1 lingură muștar indian
 - 1 lingură muștar mexican sau francez
 - 2 lingurite maghiran uscat
 - 0,5 lingurite de cimbru
 - 4 catei de usturoi
 - 4 linguri de ulei
 - 1 lingurita de sare
 
Mod de preparare:
- Zdrobiți usturoiul, adăugați celelalte ingrediente în marinadă și amestecați totul bine.
 - Tăiați mușchiul de porc în felii și mângâiați-le ușor cu degetele. Apoi ungeți carnea cu marinada.
 - Prăjiți feliile de carne pe ambele părți în untură. Scoateți carnea din tigaie și prăjiți ciupercile în aceeași tigaie și untură până când apa se evaporă.
 - Se toarnă smântâna și vinul într-o altă tigaie, se adaugă usturoiul tocat și brânza. Se amestecă până se topește brânza, apoi se adaugă ciupercile prăjite.
 - Apoi adăugați feliile de carne prăjite în sos și gătiți totul împreună până se îngroașă sosul. Se condimentează cu piper și sare.
 

Pofta buna!













