Sfaturi utile

Anevrism: semne de avertizare pe care nu trebuie să le ignorați NICIODATĂ

 

 

Anevrism: semne de avertizare pe care nu trebuie să le ignorați NICIODATĂ

 

 

Până în prezent, nu există o teorie unificată a originii anevrismelor arteriale cerebrale. Se presupune că cauzele dezvoltării patologiei pot fi defecte congenitale în structura peretelui arterial, boli ereditare (de exemplu, boală renală polichistică), leziuni cerebrale traumatice anterioare, procese infecțioase și tumorale. Nu sunt excluși factori de risc cunoscuți precum fumatul, abuzul de alcool, dependența de droguri (în special cocaină), hipertensiunea arterială, nivelurile ridicate de colesterol din sânge și administrarea de contraceptive orale.

 

 Informatii despre anevrism

1. Anevrismele sunt rare
Anevrismele cerebrale sunt foarte rare. Potrivit dr. Riina, acesta este undeva între 30.000 și 50.000 de cazuri pe an. Și anevrismele rupte (așa cum a experimentat Lee Broadway) reprezintă un procent mult mai mic. ”

2. Anevrismele care nu se rotesc afectează milioane de oameni din întreaga lume
Se estimează că 350-370 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de anevrisme necontrolate, care reprezintă 5-10% din populația lumii.

3. Cele mai multe anerisme dezordonate sunt asimptomatice,
doar 1-2% din anevrisme se rup anual. Persoana nu prezintă de obicei niciun simptom.

4. Istoricul familial este un indicator cheie
„Dacă aveți un părinte, unchi, frate, soră sau văr care a avut un anevrism, ar trebui să spuneți medicului dumneavoastră de asistență primară sau neurologului dvs.”, spune Riina.

5. Anumite condiții și alegeri privind stilul de viață cresc riscul
sindromului Ehlers-Danlos, bolile polichistice ale rinichilor și alegerile stilului de viață, cum ar fi fumatul și o dietă bogată în grăsimi, cresc riscul de anevrism.

„Dacă nu aveți antecedente familiale sau una dintre aceste condiții, probabilitatea de a avea [anevrism] este destul de scăzută”, spune el. „O persoană obișnuită nu trebuie să alerge și să fie examinată.”

Semne și simptome ale anevrismului rupt:
pierderea conștienței
greață și vărsături
confuză sau vedere dublă
confuzie
convulsie
sensibilitate la lumină

Semne și simptome ale unui anevrism intact:

durere
pupilară dilatată
deasupra și în spatele unui ochi
schimbare de vedere sau
amorțeală pe o parte a fețeide,  vedere dublă.

 

Sursa
Categorii