Sfaturi utile

Aplicați aceste 12 trucuri și pierdeți mai repede în greutate

 

 

Aplicați aceste 12 trucuri și pierdeți mai repede în greutate

 

 

Să recunoaștem – de cele mai multe ori, nu mâncăm pentru că ne este foame. Apelăm la mâncare pentru a ne spori sentimentul de confort. Stresul, clima, ora din zi – toate acestea afectează cât de mult mâncăm. Deci, există o modalitate de a ne face ca psihicul și împrejurimile să ne ajute să pierdem acele kilograme nedorite? Există, potrivit lui Brian Wansink – un psiholog, specialist în marketing și cercetător al poftei de mâncare. Astăzi noi vă prezentăm câteva sfaturi prețioase din ultima sa carte!

12. Nu vă fie frică de pofte

Do These 12 Tricks and Lose Weight Faster

Cei mai mulți dintre noi vor găsi această situație familiară: sunteți de o săptămână la dieta cu varză și apă și se pare că cea mai grea parte a trecut deja. Apoi, într-o noapte, ceva vine peste tine și te vezi lângă frigider, mestecând o pulpă de pui și întinzând mâna spre un baton de ciocolată. În astfel de momente, păstrați-vă calmul și abțineți-vă de la a pune gustul amar al eșecului alături de mâncare și mai nesănătoasă. Renunță la pulpa de pui, ia o frunză de varză și ia o mușcătură proaspătă!

11. Respectați regula celor două tipuri de alimente

Do These 12 Tricks and Lose Weight Faster

Încercați să vă asigurați că farfuria dvs. conține întotdeauna două tipuri de alimente: carne și garnitură, garnitură și salată, pește și legume. Acest aranjament simplu vă va obișnui cu un mod mai sensibil de a mânca.

10. Obținerea unui al doilea fel de mâncare

Do These 12 Tricks and Lose Weight Faster

Schimbați locațiile de luat masa. Ridică-ți farfuria și tacâmurile (nimic altceva) și mergi în sufragerie sau la studiu. Alternativ, puteți lua masa pe balcon, terasă sau în grădină. În acest fel, chiar dacă doriți un al doilea fel de mâncare, există șansa ca foamea dvs. să dispară înainte de a ajunge la bucătărie.

9. Lasă dovezi ale “crimelor” tale

Do These 12 Tricks and Lose Weight Faster

Oamenii care se grăbesc să scape de „dovezile” apetitului lor hiperactiv tind să mănânce mai mult decât cei care le lasă la vedere până la sfârșitul mesei, preferând să fie ghidați de sentimentul lor de plenitudine.

8. Fenomenul „farfuriei fără fund”

Do These 12 Tricks and Lose Weight Faster

Potrivit cercetărilor, oamenii tind să mănânce în continuare până când farfuria lor este goală, nu până când se simt plini. Singura modalitate de a rezolva această problemă este să folosești farfurii mai mici și să mănânci cu atenție. Fii atent la senzația ta de foame și încearcă să ignori câtă mâncare rămâne pe masă.

 
Categorii